Mesajul primarului Gheorghe Nichita cu prilejul Sărbătorilor Iaşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/10/2011

“Iaşul este capitala spirituală a României

Pelerinajul este un act spiritual de mulţumire adusă lui Dumnezeu. În acest context, moaştele Cuvioasei Sfinte Parascheva sunt pe deplin recunoscute ca fiind o punte de legătură, de comunicare sufletească între pelerin şi Dumnezeu. An de an, sute de mii de credincioşi vin la Iaşi cu chipurile senine, cu o dorinţă puternică de a simţi roadele rugăciunilor aduse ocrotitoarei Moldovei. Îi vedem pe străzile Iaşului închinându-se, cântând bucuria acestei zile unice pentru spiritualitatea românească, alături de locuitorii Iaşului. Toti acesti oameni vin din toate zonele tarii, unii chiar din strainatate, vin cu credinta si speranta in suflet.

Administraţia locală a venit în întâmpinarea acestei revărsări de bunătate şi tihnă sufletească prin organizarea Sărbătorilor Iaşului, aflate anul acesta la a douăzecea ediţie. Programul nostru de sărbători a devenit de la an la an mai bogat, mai cuprinzător, încercând să vină în întâmpinarea dorinţelor celor care ne vizitează în aceste zile speciale şi în care Iaşul devine cu adevărat capitala spirituală a României.

Astăzi, poate mai mult ca niciodată, avem nevoie de credinţă, avem nevoie de speranţă, ca să depăşim momentele dificile prin care trec cetăţenii acestui oraş, acestei regiuni, acestei ţări. Tuturor ne este mai greu astăzi, tuturor ne trebuie forţă şi energie pentru a merge mai departe. Forţa şi energia ne vin din credinţă şi speranţă.

Dragi ieşeni şi dragi oaspeţi, pentru câteva zile, Iaşul este capitala credinţei şi a sperantei.

Să ne rugăm împreună ca speranţele noastre, visele fiecăruia să se împlinească, iar visul nostru, de a trăi într-o ţară puternică, stabilă şi prosperă să devină realitate!

Fie ca bunul Dumnezeu să ocrotească Iaşul şi oaspeţii săi în aceste zile de sărbătoare!

Gheorghe Nichita,

Primarul Municipiului Iaşi


Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*