Mesajul adresat ieşenilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale de Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/04/2017

Dragi ieșeni,

Un oraș mare, o capitală regională așa cum este Iașul nu se poate dezvolta decât realizând proiecte bazate pe o viziune curajoasă și susținute de întreaga comunitate. Această viziune presupune modernizarea instituțiilor publice, deschiderea porților Primăriei pentru comunitate și, cel mai important, respectul față de dumneavoastră, cetățenii Iașului. Eu cred că aceasta este calea prin care Iașul nostru drag poate să se schimbe în continuare în bine!

Mulțumindu-vă și pe această cale pentru votul de la alegerile locale de anul trecut, vă reamintesc că promisiunile din campania electorală au început deja să fie puse în practică. La sfârșitul lunii martie mi-am prezentat raportul de activitate pe 2016, pe care vă invit să îl consultați pe site-ul și pagina de Facebook ale Primăriei, la Centrul de Informații pentru Cetățeni și la centrele de cartier. Pe scurt, pentru Primăria Municipiului Iaşi, anul 2016 a reprezentat un an al deschiderii instituţionale şi transparenţei, fapt care a condus la o mai bună comunicare între noi, administraţia publică, şi dumneavoastră, ieșenii.

Recent, Consiliul Local a adoptat bugetul Municipiului Iași pe acest an. Este un buget echilibrat și ambițios, care reflectă posibilitățile financiare actuale, dar și dorințele și ideile pe care ni le-ați transmis în cadrul dezbaterii publice. Dintr-un total de aproximativ 768 de milioane de lei, avem un buget de dezvoltare de peste 207 milioane de lei, cel mai mare din istoria Iașului. Cu aceste fonduri vom începe lucrări edilitare importante, precum reabilitarea Splai Bahlui – Mal Drept, modernizarea a aproape 100 de locuri de joacă și amenajarea trotuarelor și aleilor din cartiere. De asemenea, vom moderniza complet transportul public, prin achiziția a circa 80 de autobuze noi. În același timp, vom asigura fondurile necesare asistenței sociale, abonamentelor pentru elevi, studenți și vârstnici, vieții culturale și activităților sportive și vom investi masiv în unitățile spitalicești și de învățământ. Vă rog să urmăriți cu atenție punerea în practică a acestui buget și să ne transmiteți în continuare dorințele dumneavoastră!

Avem, așadar, toate premisele necesare pentru dezvoltarea în continuare a orașului nostru, dar credem că cea mai importantă dintre acestea este încrederea dintre noi, municipalitatea ieșeană, și dumneavoastră, cetățenii. Știm că Iașul nostru merită și poate mai mult, dar mai știm și că ne aflăm pe drumul cel bun, care urmează aceleași principii ale transparenței, prosperității și bunei guvernări locale. Împreună putem duce toate aceste frumoase proiecte la bun sfârșit!

Vă asigur că, deși pe scena politică au existat multe frământări, voi rămâne același om vertical și devotat valorilor europene. Vreau să vă reprezint cu onoare și voi rămâne o voce puternică la nivel național care să apere Iașul și interesele comunității ieșene în fața oricăror derapaje de la principiile democratice!

În final, pentru că, la fel ca în fiecare primăvară, renașterea naturii coincide cu minunata Sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, vă urez, din toată inima, sărbători pascale fericite, cu sănătate, gânduri bune, bucurie în suflete, lumină în case, pace și prosperitate în comunitatea noastră!

Vă mulțumesc!

Mihai CHIRICA

Primarul Municipiului Iași

Comments

comments

Categoria: Special

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*