Mesaj din partea guvernatorului statului Texas, Greg Abbott, dedicat celebrării Centenarului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/06/2018

Într-o proclamaţie oficială emisă pe 24 mai 2018, guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a transmis românilor gândurile sale de susţinere cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire. În calitate de guvernator al Texasului, Greg Abbott se alătură poporului român la celebrarea Centenarului Marii Uniri.

În document se arată că lumea s-a schimbat pentru totdeauna odată cu unirea României din 1918 şi proclamarea sa ca naţiune modernă, democratică şi suverană.

În textul proclamaţiei se mai spune că, de-a lungul anilor, România şi Statele Unite au dezvoltat o relaţie apropiată, la fel ca şi cea dintre statul Texas şi România. Imigranţii români şi texanii de origine română au îmbogăţit peisajul cultural al statului, contribuţia lor fiind de nepreţuit.

În finalul documentului, guvernatorul statului Texas îi îndeamnă pe toţi texanii să se alăture românilor la celebrarea Centenarului, cărora, împreună cu Prima Doamnă Cecilia Abbott, le transmite cele mai bune gânduri.

Reamintim că, în perioada 13 – 17 martie 2018, primarul Mihai Chirica şi o delegaţie de oameni de afaceri şi reprezentanţi ai mediului academic din Iaşi au avut o serie de întrevederi importante cu reprezentanţi ai institiţiilor şi companiilor din statul american Texas.

În acest context, agenda primarului Mihai Chirica a inclus şi o întrevedere cu guvernatorul statului Texas, Greg Abbott.

În cadrul aceleiaşi vizite, primarul Mihai Chirica a semnat cu omologul său din Houston, Sylvester Turner, acordul bilateral de începere a procesului de înfrăţire a Municipiului Iaşi cu City of Houston.

Greg Abbott, guvernatorul de succes al Texasului

Guvernatorul Greg Abbott s-a născut în Wichita Falls şi a crescut în Duncanville. După absolvirea Universităţii Texas din Austin, cu o diplomă de licenţă în finanţe, a obţinut o diplomă de drept de la Facultatea de Drept a prestigioasei Universităţi Vanderbilt.

Înainte de alegerea sa în 2014, Greg Abbott a fost cel de-al 50-lea procuror general al Texasului, exercitând cel mai lung mandat în această calitate şi câştigându-şi o foarte bună reputaţie la nivel naţional, în special pentru apărarea libertăţii religioase şi protejarea comuntăţilor şi copiilor din Texas.

De asemenea, Greg Abbott a lucrat anterior ca judecător la Curtea Supremă din Texas şi ca judecător de stat în districtul Harris.

Mandatul său de guvernator este considerat a fi unul de succes, statul Texas înregistrând o creştere record a locurilor de muncă, plasându-se din acest punct de vedere pe primul loc în Statele Unite. De altfel, economia statului Texas este extrem de puternică, ocupând poziţia a zecea la nivel global.

 

 

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*