Memorialul Mihai Dănilă, lansat oficial la Primărie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/08/2015

Miercuri, 19 august, Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi a găzduit conferinţa de lansare a Memorialului Mihai Dănilă la minifotbal. Competiţia se va desfăşura în perioada 21 – 23 august 2015, la Complexul Ciric şi Complexul Magic, fiind organizată de fostul mare portar al Politehnicii Iaşi, Paul Costaş, cu sprijinul Primăriei Iaşi şi al Federaţiei de Minifotbal din România.

cupa danila (14)Recunoaşterea valorii sportive
Prezent la eveniment, Mihai Chirica, viceprimar cu atribuţii de primar al Municipiului Iaşi, a salutat iniţiativa, relevând necesitatea recunoaşterii marilor valori sportive ale Iaşului. “Atunci când reuşim să preţuim valorile oraşului, înseamnă că avem demnitatea de a ne recunoaşte calităţile umane. Sunt convins că această competiţie va fi un succes”, a declarat edilul Iaşului. „Mihai Dănilă a fost un mare fotbalist al Iaşului şi nu numai, care a făcut mulţi suporteri fericiţi pe stadioane cu golurile sale. De aceea, cred că merită mult mai mult decât a primit din partea oraşului. A fost un bun prieten al meu şi nici acum nu pot crede că trebuie să vorbesc despre el la trecut. El şi-ar fi dorit ca spectacolul să continue în iarbă, de aceea mă bucur că putem să-i aducem un omagiu prin această primă ediţie a Memorialului care-i poartă numele”, a declarat Paul Costaş, prieten apropiat al marelui fotbalist Mihai Dănilă.

Un mare ieşean, un mare campion
Fostul atacant al Politehnicii Iaşi, Mihai Dănilă, a jucat în prima divizie peste 250 de meciuri pentru echipa ieşeană, între anii 1968 şi 1981. Mihai Dănilă a reuşit să înscrie 17 goluri pentru echipa din Copou în sezonul 1976-1977, când Politehnica a terminat pe locul 8 in Divizia A. La 26 iunie 1993, echipa ieşeană pregătită de antrenorii Marian Moldovan şi Mihai Dănilă a câştigat titlul de campioană naţională la Juniori I, pe Stadionul Naţional din Bucureşti, în faţa formaţiei Dacia Piteşti, după executarea loviturilor de la 11 metri, cu scorul de 8-7 (2-2 după timpul regulamentar).

Comments

comments

Categoria: eveniment

Cuvinte cheie: , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*