Meci de “Liga Campionilor” la arena de popice CFR Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/12/2013

În returul optimilor de finală din Champions League, sâmbătă, pe 7 decembrie 2013, de la ora 13.00, în propria arenă, CFR Olimpia ACB Iaşi va întâlni puternica formaţie Kuglački Klub Zaprešić (campioana Croaţiei). Echipa ieşeană este sprijinită financiar de Primăria Iaşi, prin Fundaţia „Sportul ieşean”

OLYMPUS DIGITAL CAMERACupa Mondială de popice a adunat în toamna acestui an, la Apatin (Serbia) un număr de 15 echipe campioane continentale, printre ele fiind şi cea a României, CFR Olimpia ACB Iaşi, sub conducerea antrenorului-jucător Remus Antimirescu. Chiar dacă a pierdut în ultima perioadă trei titulari de bază, Dan Mihăilă şi Paul Rohotin evoluând acum la echipele de popice din Passau şi respectiv Bamberg (Germania), iar Mihai Gabriel Benghiac abandonând pentru o perioadă de timp sportul lansatorilor, pentru a munci în Anglia, formaţia ieşeană a reuşit un onorant loc 8 la Cupa Mondială din Serbia, calificându-se astfel în optimile de finală ale Ligii Campionilor. În urma “ţintarului” fixat de Federaţia Internaţională de Popice, Secţiunea Clasică NBC, adversara echipei ieşene în optimile de finală din Champions League este Kuglački Klub Zaprešić (campioana Croaţiei), cea care a cucerit medalia de bronz la amintita Cupă Mondială de la Apatin.

A patra participare
Aflată pentru a patra oară ca participantă în Liga Campionilor la popice, CFR Olimpia ACB Iaşi a evoluat cu mult curaj în meciul tur, din Croaţia. În final, KK Zaprešić a învins în prima manşă pe CFR Olimpia ACB Iaşi cu 7-1 la puncte de echipă, după 12-12 la puncte de set (echilibru perfect la acest capitol) şi 3679 – 3619 la popice doborâte, cu menţiunea că 3619 p.d. reprezintă pentru ieşeni un nou record pe echipe reuşit în confruntările internaţionale oficiale.

Cum s-a jucat
De menţionat că, în meciul de la Zaprešić (o frumoasă localitate aflată la doar 20 km de capitala Zagreb) ieşenii aveau după primul schimb de jucători un rezultat de 1-1 pe tabela de marcaj, după 4-4 la puncte de set, iar elevii lui Remus Antimirescu aveau şi un avantaj de 18 beţe în faţa croaţilor. În continuare, însă, internaţionalul Ionuţ Cercel a pierdut la numai un “băţ” diferenţă în faţa vedetei Branislav Bogdanovic (617 p.d. – 618 p.d.), iar juniorul Bogdan Tudorie a pierdut punctul de echipă la ultima bilă a meciului, atunci când ieşeanul nostru a doborât 5 popice, iar Bruno Milinkovic a dat un incredibil “9” !!!

Retur de foc
Returul duelului sportiv dintre CFR Olimpia ACB Iaşi şi KK Zaprešić va avea loc sâmbătă, 7 decembrie 2013, de la ora 13.00, la arena CFR Iaşi, acolo unde intrarea spectatorilor va fi liberă. Pentru a merge în sferturile de finală ale competiţiei, ieşenii au nevoie de minim 7 puncte de echipă cucerite şi 12,5 puncte de set (manşe) câştigate. Este un obiectiv greu de îndeplinit pentru campionii României la popice, dar nu imposibil. Pentru meciul de sâmbătă, 7 decembrie, loturile lărgite ale celor două echipe campioane sunt următoarele:

  • CFR Olimpia ACB Iaşi: Cătălin-Remus ANTIMIRESCU, Ion CERCEL, Costică CIURDEA, Ionuţ CONDREA, Iulian Gabriel CUCU, Ioan HORDILĂ, Marius-Ion MANEA, Florin OPINCĂ, Alexandru-Constantin PETRARIU, Ştefan SAMSON, Alexandru-Ionuţ ŞULIC, Bogdan TUDORIE, Gyula VERES.
  • KK Zaprešić: Lovro BENCEVIC, Branislav BOGDANOVIC, Damir FUCKAR, Danijel FUNDA, Borna GASPERT, Miroslav KOVAC, Matija MANCE, Bruno MILINKOVIC, Marin ORSIC, Nikola UZELAC, Jure ZADRAVEC.
  • Arbitrul principal al partidei va fi Gheorghe-Ioan Blasicz (din Mediaş – România).

Un articol de Dan Teodorescu

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*