Măsuri pentru atenuarea efectelor caniculei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/08/2014

dacCa în fiecare an, pe perioada în care sunt înregistrate temperaturi ridicate, Primăria Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară aplică o serie de măsuri specifice din domeniul asistenţei sociale destinate unor categorii de persoane defavorizate, cu risc major de îmbolnăvire:

1. Identificarea şi monitorizarea persoanelor defavorizate ce pot fi afectate sever pe perioada de avertizare caniculară: persoanele vârstnice singure şi/sau nedeplasabile, persoanele cu dizabilităţi, bolnavii cronici sau cu boli incurabile, persoane fără locuinţă/fără adăpost, persoane asistate prin unităţile sociale aflate în subordinea direcţiei etc.

2. Deschiderea unei linii telefonice pentru preluarea, în regim de urgenţă, a sesizărilor venite de la populaţia Iaşului: număr de telefon 0332.440.647, disponibil în intervalul 9.00 – 16.00, zilnic, în perioada caniculară, cu avertizare de cod galben, portocaliu sau roşu.

3. Achiziţionarea unor produse necesare pentru suportarea temperaturilor extrem de ridicate: apă minerală, fructe etc., cantităţile pentru fiecare persoană vulnerabilă urmând a fi stabilite ulterior.

4. Distribuirea către persoanele defavorizate aflate în evidenţa DAC se va face la domiciliul beneficiarului.

5. Sprijin în achiziţionarea alimentelor de bază, în funcţie de solicitarea înregistrată prin linia telefonică de urgenţă, plata produselor fiind suportată de beneficiar.

6. Alte măsuri stabilite în situaţii de neprevăzut, constatate de echipele DAC pe teren.

Numărul persoanelor monitorizate este de aproximativ 500.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*