Măsuri întreprinse de Primăria Municipiului Iaşi prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, pentru diminuarea efectelor provocate de vremea geroasă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/02/2012

Măsuri  întreprinse de Primăria Municipiului Iaşi prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, pentru diminuarea efectelor provocate de vremea geroasă:

1. Cazarea persoanelor fără adăpost în Centrul de noapte „C.A. Roseti”, suplimentându-se capacitatea de cazare a centrului cu încă 100 de locuri, în prezent fiind ocupate 80.

2. Asigurarea unei mese calde şi ceaiuri pentru persoanele fără adăpost.

3. Număr de telefon permanent pentru persoanele care au nevoie de sprijin (persoane vârstnice, persoane nedeplasabile).  Sunt preluate toate solicitările persoanelor aflate în dificultate şi soluţionate în cel mai scurt timp posibil.

4. Contactarea şi monotorizarea persoanelor singure şi a asistenţilor personali peste 60 de ani, din baza de date a direcţiei de către asistenţii sociali ai D.A.C.

5. Colaborarea cu poliţia locală, cu serviciul de ambulanţă şi cu reprezentanţii spitalelor din Municipiul Iaşi în vederea identificării unor soluţii locative sau integrării în familie acolo unde este cazul.

6. Asigurarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva condiţiilor nefavorabile pentru asistaţii centrelor rezidenţiale pentru persoane vârstnice.

NUMĂR DE TELEFON DE URGENŢĂ PENTRU PERSOANE VĂRSTNICE

Persoanele nedeplasabile sau persoanele în vârstă care au nevoie de sprijin sau suferă de frig au la dispoziţie numărul de telefon 0232.206344, program non-stop 24h/24h.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*