Măsuri de protecţie în favoarea locatarilor bun-platnici

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/01/2011

Joi, 13 ianuarie 2011, la Casa de Cultură Mihail Ursachi, preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari şi reprezentanţi ai furnizorilor de utilităţi au răspuns invitaţiei  conducerii Termo Service  de  a dezbate probleme importante din activitatea asociaţiilor.

Directorul societăţii, ing. Tudor Tudose, a prezentat o serie de propuneri menite să descongestioneze această situaţie delicată, aceea  în care locatari buni platnici, suferă de pe urma sistării utilităţilor, ca urmare a neplăţii serviciilor de către o parte dintre locatari.

„Legile noastre nu conţin prevederi care să-i protejeze pe cei bun-platnici. Cel mai bun exemplu constă în faptul că apa sau agentul termic trebuie plătite în maximum 45 de zile de la facturare, în timp ce măsurile coercitive aplicate restanţierilor nu pot fi aplicate mai devreme de 90 de zile. Un lucru care ar putea conduce la evitarea acestor discrepanţe este ca în legislaţie să fie stipulat faptul că administratorul poate reprezenta asociaţia în instanţă. Am economisi asftel timp şi resurse umane. De asemenea, consider că o altă măsură care ar trebui prinsă în legislaţie este ca furnizorul de utilităţi să nu întrerupă serviciul în momentul în care asociaţia face dovada unor acţiuni concrete împotriva restanţierilor”, spune directorul  Termo-Service SA, Tudor Tudose.

Preşedinţii prezenţi la întîlnire au  fost de acord  cu aceste măsuri dat fiind faptul că, s-au săturat de situaţii în care este sistată apa rece sau agentul termic din cauza unor locatari care nu doresc sau nu au posibilitatea de a-şi plăti datoriile.

În cadrul întâlnirii preşedinţii s-au arătat nemulţumiţi de felul în care furnizorii procedează atunci când închid utilităţile. Mai exact, din cauza faptului că două sau mai multe scări sunt legate la acelaşi contor de branşament sistarea apei reci afectează ambele scări chiar dacă una se află cu plata la zi. În aceste condiţii preşedinţii solicită separarea branşamentelor pe scări.

Propunerile vor fi înaintate autorităţilor în vederea adoptării măsurilor legislative necesare.

Directorul SC Termo-Service SA, Tudor Tudose a decis să să organizeze mai des astfel de întâlniri  în care locatarii au posibilitatea să-şi exprime opiniile şi sugestiile privind serviciile oferite asociaţiilor de proprietari, iar furnizorii să aibă posibilitatea de a comunica în mod direct cu aceştia.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*