În martie începe procesul de înfrățire dintre Iași și Houston

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/02/2018

La mijlocul lunii martie, cu ocazia Misiunii Economice Afaceri.ro, va fi încheiat acordul bilateral de începere a procesului de înfrățire a Municipiului Iași cu City of Houston, Texas (Statele Unite ale Americii). Misiunea Economică, care va avea loc în perioada 9 – 20 martie, va fi organizată de Arhipelago, Asociația Creierului Iași și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. Alte două orașe importante din statul american menționat, Austin si Dallas, vor fi incluse pe lista Misiunii.

Conform organizatorilor, evenimentul se adresează în special antreprenorilor și specialiștilor din domeniile medicină, IT, academic, agricultură și zootehnie, aeronautică, inginerie, petrol și gaze, știintific și marketing, dar și reprezentanților administrației publice. Misiunea este totodata dedicată „celor care intenționeaza să obțină acces pe piața americană, să înțeleagă specificul derulării afacerilor cu Statele Unite ale Americii și să atragă investiții și know-how din această țară”.

Delegații vor participa la o serie de întâlniri, vizite de lucru și prezentări de documentare în Centrul Medical Texas, Spitalul MD Anderson, Spitalul Hermann, Universitatea Rice, Universitatea Texas, Universitatea de Medicină Baylor, Primăria Houston, NASA Johnson Space Center, Expoziția Houston Livestock, precum și la sediul mai multor companii texane și cu membrii comunității de români din Texas.

„România are nevoie să se recordeze la economia Statelor Unite și prin prisma accesului întreprinzătorilor români pe această piață. Am ales Texas deoarece există un potențial real de colaborare, uși deschise, industrii specializate unde pot fi găsite interese complementare și, nu în ultimul rând, o comunitate românească entuziastă”, a declarat Marius Alexa, fondatorul Afaceri.ro.

Mai multe detalii despre Misiunea economică Afaceri.ro Texas 2018 pot fi găsite pe pagina oficială, www.afaceri.ro/afaceri-ro-texas-2018-economic-mission/, sau contactând organizatorii la evenimente@arhipelago.com.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*