Manifestări dedicate Unirii Principatelor Române, organizate la Centrul de Cartier Alexandru cel Bun

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/01/2020

Ziua de 24 ianuarie 1859 are o însemnătate deosebită pentru toți românii, fiind data când a avut loc un eveniment de răscruce pentru istoria noastră națională: Unirea Principatelor Române, artizanul ei fiind domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Primăria Municipiului Iaşi și partenerii săi vor sărbători Unirea Principatelor Române pe data de 23 ianuarie, de la ora 14:30, la Centrul de Cartier Alexandru cel Bun din Iași. Despre importanţa datei istorice va vorbi domnul dr. Cătălin Botoșineanu, cercetător științific în cadrul Arhivelor Statului, Filiala Iași.

Cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, elevi și profesori de la Liceul Tehnologic Economic de Turism, de la Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” și de la Școala Gimnazială „George Călinescu” din Iași vor readuce în atenție momentul istoric de la 24 ianuarie 1859.

De asemenea, vor avea loc dezbateri, prezentări și un concurs de desene având ca temă Iași – Orașul Unirii. Seria de evenimente se va încheia cu sceneta O pecete a istoriei, semnată de Livia Ciupercă.

Designerul Anca Ciliac (Happy Life Center) îi va introduce pe cei prezenți în atmosfera de epocă a anului 1859.
Moderatoarea acestui eveniment va fi doamna prof. Irena Ioana Brodoceanu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*