Magazinele de etnobotanice au fost interzise în Iaşi pe o rază de 3 km în jurul şcolilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/12/2010

Consiliul Local al Municipiului Iaşi a adoptat în şedinţa de marţi, 7 decembrie, o hotărâre prin care magazinele care comercializează produse etnobotanice nu au ce căuta pe o rază de cel puţin 3 kilometri de şcoli, biserici, parcuri, gări, autogări sau orice alte instituţii publice.

În urma hotărârii de Consiliu Local, Poliţia Comunitară şi Primăria Iaşi au dreptul să verifice autorizaţia magazinelor de etnobotanice şi să dispună închiderea lor dacă se află la o distanţă mai mică de trei kilometri faţă de şcoli, instituţii publice, cămine şi locuri de cazare, parcuri, baze sportive, biserici, locuri de agrement, gări şi autogări. Hotărârea Consiliului Local vine după ce comerţul de acest fel a fost interzis în Iaşi, la jumatatea lunii noiembrie, printr-o dispoziţie a primarului Gheorghe Nichita.

Sondaj online despre etnobotanice

Peste 91% dintre cei care au răspuns la întrebarea din sondajul săptămânii trecute in editia online a Curierului de Iasi s-au declarat de acord cu decizia interzicerii comercializarii plantelor etnobotanice luată de Primăria Municipiului Iaşi. Alţi 8% dintre votanţi s-au declarat împotrivă, iar un procent sunt indecişi în legătură cu acest subiect.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*