Mădălina Gojnea a câştigat finala Trofeului Municipiului Iaşi la tenis

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/06/2010

După ce a câştigat proba de dublu la BCR Futures România – Trofeul Municipiului Iaşi, făcând cuplu cu Ionela Andreea Iova, duminică dimineaţă sportiva de la TC Livone-Ilie Năstase Bucureşti a câştigat şi proba de simplu, după o victorie în două seturi în faţa tinerei Ilinca Stoica, de la Condor Piatra Neamţ.

În faţa unor tribune pline, deşi căldura sufocantă de duminică dimineaţă nu prea a împins multă lume să iasă din case, arena de tenis CFR Iaşi a găzduit ultimul act al turneului feminin de tenis denumit BCR Futures România – Trofeului Municipiului Iaşi. În marea finală a probei de simplu, arbitrată de Adrian Hărădău (Hunedoara) şi supervizată din partea ITF de bulgăroaica Vesselina Doneva, consacrata Mădălina Gojnea (care va împlini 23 ani pe 23 august a.c., de la TC Livone-Ilie Năstase Bucureşti) a învins-o pe junioara Ilinca Stoica (care va împlini doar 17 ani pe 16 septembrie 2010, de la Condor Piatra Neamţ) cu scorul de 6-2, 7-5, dar meciul nu a fost chiar unul foarte lejer pentru sportiva din Capitală, care a trebuit să se întrebuinţeze la maxim pentru a înfrânge elanul tenismenei de sub Pietricica. Într-o partidă în care au fost multe faze electrizante la fileu, dar şi multe lovituri precise de pe fundul terenului, au fost contabilizate 11 break-uri, patru în primul set şi şapte în cel de-al doilea, şapte în contul lui Gojnea şi doar patru în favoarea lui Stoica! Ilinca Stoica a luptat până la ultima minge a meciului, în setul al doilea a recuperat de la 2-5 la 5-5 la game-uri, dar experienţa competiţională a ploieştencei, la origine, Mădălina Gojnea a făcut ca lupta să se termine doar în două acte, în care s-au jucat 20 de game-uri, dintre care 11 au fost break-uri şi rebreak-uri! Evoluţia scorului în cele două acte, din disputa Gojnea – Stoica, a fost următoarea:

– setul I (41 minute): 1-0, 1-1, 2-1, 3-1 (break Gojnea), 3-2 (rebreak Stoica), 4-2 (rebreak Gojnea), 5-2, 6-2 (break Gojnea);

– setul al II-lea (49 minute): 0-1 (break Stoica), 1-1 (rebreak Gojnea), 1-2 (rebreak Stoica), 2-2 (rebreak Gojnea), 3-2, 4-2 (break Gojnea), 5-2, 5-3, 5-4 (break Stoica), 5-5, 6-5, 7-5 (break Gojnea).

A urmat festivitatea de premiere, acolo unde cele două finaliste au primit trofeele puse în joc şi cele două cecuri de premiere de la BCR – în valoare impozitabilă de 1.568 dolari pentru Gojnea şi 637 dolari pentru Stoica – din partea Florenţei Mihai (fostă finalistă la Roland Garros în anii din urmă, acum antrenor coordonator la TC Livone-Ilie Năstase Bucureşti şi invitata specială a CS CFR Iaşi la acest turneu), subprefectului Bogdan Şaramet, directorului pe judeţul Iaşi al BCR, Adriana Huţanu, şefului Comisiei pentru Tineret şi Sport de la Consiliul Local, Sorin Iacoban. Au mai fost prezenţi la festivitatea de premiere directorul DSJ Iaşi, Ciprian Paraschiv, supervisorul ITF Vesselina Doneva (Bulgaria), Vasile Botezatu (administratorul bazei sportive CFR Iaşi) şi Oana Hâncu (antrenor şi administratorul arenei de tenis CFR Iaşi). Cele două finaliste au făcut următoarele declaraţii:

Mădălina Gojnea: „În ultima perioadă am jucat foarte multe meciuri într-un timp scurt şi pentru mine urmează o mică vacanţă, după care mă voi pregăti pentru două turnee în Germania şi cel de 75.000 dolari de la Bucureşti. Mulţumesc tuturor celor de la Iaşi care m-au găzduit pe durata turneului, aici m-am simţit foarte bine, de fapt, pot să spun că aici, la arena CFR Iaşi, m-am simţit cel mai bine din toate turneele la care am participat în ultimul timp, iar Trofeul Municipiului Iaşi a avut o organizare ireproşabilă. Ţin foarte mult să mai revin la un turneu de tenis la arena CFR Iaşi, poate cu premii şi mai mari în anii viitori”.

Ilinca Stoica: „Este un succes pentru mine această finală jucată la turneul ITF de la arena CFR Iaşi, unde am fost primită foarte bine, cu multă atenţie, alături de părinţii mei. Mulţumesc organizatorilor pentru că au făcut din acest turneu o competiţie de top, mulţumesc lui Mădălina Gojnea pentru spectacolul oferit astăzi împreună, în finala probei de simplu”.

Pentru clubul sportiv CFR Iaşi urmează o nouă probă de foc în perioada 10-18 iulie 2010  atunci când, arena CFR Iaşi va găzdui un nou turneu „BCR Futures România – Trofeul Municipiului Iaşi”, de data aceasta într-o competiţie masculină.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*