Lupii Negri vor fi primiţi cu onoruri la Iaşi, joi pe pietonal

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/03/2014

Joi, de la ora 11.00, pe pietonalul Ştefan cel Mare, va avea loc ceremonia de repatriere a ostaşilor Batalionului 151 Infanterie din Iaşi, cunoscuţi şi drept Lupii Negri.

avion

“Cu efectiv complet”
Vineri, 28 februarie, au aterizat pe Aeroportul Internaţional Iaşi şi ultimii militari ai Batalionului 151 Infanterie, participanţi la misiunea din Afganistan. Cu ei a ajuns acasă şi Drapelul de luptă al unităţii. După un zbor lung de peste 4.000 de km cu o aeronavă americană de transport C 17 Globemaster III, ultimul detaşament al “Lupilor Negri” a aterizat pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. De aici, în două zboruri cu un avion C 130 Hercules, aparţinând Forţelor Aeriene Române, militarii ieşeni au ajuns pe Aeroportul Internaţional Iaşi.

Momentul sosirii din misiune a ultimilor Lupi Negri şi readucerii acasă a Drapelului de luptă al batalionului a fost marcat pe pista aeroportului printr-o scurtă ceremonie militară. Drapelul de luptă al batalionului a fost întâmpinat cu onoruri, iar comandantul unităţii, colonelul Sergiu Mungiu a raportat: “Misiune îndeplinită, cu efectiv complet!”.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*