,,Lupii Negri” s-au întors acasă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/09/2017

Miercuri, 6 septembrie, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt a avut loc ceremonia de repatriere din teatrul de operații din Afganistan a Batalionului 151 Infanterie Protecția Forței „Lupii Negri”. Misiunea NATO RESOLUTE SUPPORT (RS), desfășurată cu un efectiv de 420 militari în perioada februarie 2017 – august 2017, a constat în securizarea aeroportului Kandahar şi a personalului RS dislocat în această bază militară, în scopul asigurării protecţiei Forţelor de Coaliţie şi a operaţiilor executate de echipele de consiliere şi asistenţă (Security Force Asistance – SFA).

„Misiunea pe care am tocmai am încheiat-o ne-a pus în fața unor multiple provocări. Nu a fost ușor, dar împreună cu camarazii noștri de coaliție am dus-o la sfârșit în cele mai bune condiții. Structura din care am făcut parte a fost un model de lucru pentru forțele NATO. Împreună am demonstrat că aliații sunt o echipă și rezultatele nu au întârziat să apară. După aceste șase luni nu am avut doar colegi de coaliție, ci camarazi de arme, frați cu care am fost la bine și la greu. Gândurile noastre s-au îndreptat mereu și către partenerii noștri afgani. Am fost suntem și vom fi alături de ei. Încrederea se construiește greu și rezultatele muncii noastre s-au văzut deja. Nu în ultimul rând, mulțumesc familiilor militarilor pe care i-am avut în subordine pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-au oferit pe întreaga durată a misiunii și care a contribuit esențial la succesul acesteia. Ne-am întors în țară cu sentimentul datoriei îndeplinite, cu fruntea sus, și am demonstrat ceea ce am promis la începutul misiunii: profesionalism, onoare și datorie!”, a declarat locotenent colonel Gabriel Turculeţ, comandant al 151 Infanterie Protecția Forței „Lupii Negri”.

Primarul Mihai Chirica a transmis faptul că „pacea a devenit un lux pe care nu și-l mai permit decât țările cu o armată puternică, alcătuită din militari bine instruiți, capabili oricând să intre în luptă”. „Văd în acești militari baza, nucleul dur al unei astfel de oștiri, ostașul aflat mereu la datorie, și, mai ales, descopăr curajul de care au dat dovadă în misiunile de luptă, asemeni eroilor din 1917, care au apărat țara și au permis nașterea României Mari. Nu putem decât să le mulțumim și să dorim să devină un model pentru cei din jur. În acest caz, onoarea și puterea de sacrificiu nu sunt simple cuvinte, ci adevăruri care îi înnobilează”, a spus edilul.

 

 

 

Comments

comments

Categoria: Special

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*