Luna mai începe cu a patra ediție a festivalului ContemporanIS

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/05/2012

În perioada 07-11 mai 2012, Asociația Contemporanis organizează a patra ediție a Festivalului național de teatru studențesc ContemporanIS. Programul evenimentelor include 6 spectacole studențești, 4 conferințe, 2 spectacole de gală și 2 concerte.

Festivalul studențesc de teatru ContemporanIS este un eveniment național, având ca participanți studenții celor mai importante universități de arta din țară. Anul acesta, trupele de teatru vin de la facultățile din Cluj, Iași și București. În premieră, ContemporanIS IV îi invită pe ieşeni să participe în mod gratuit la 3 spectacole profesioniste din Iași, în cadrul secțiunii [Off].

Spectacolele de gală sunt X mm din Y km în regia Gianinei Cărbunariu și Domnului profesor, cu dragoste, pus în scenă la Teatrul Maria Filloti din Brăila.

Printre invitații din acest an se numără dramaturgul și regizorul Gianina Cărbunariu, regizorul Radu Afrim, coregraful Florin Fieroiu dar și solista de jazz Luiza Zan și chitaristul Alex Man.

″Ca în fiecare an și ediția 2012 vine mai densă, mai bine „echipată” decât precedenta. Vom avea nouăsprezece evenimente în cinci zile și ne mândrim cu faptul că mare parte dintre acestea sunt o premieră pentru publicul ieșean.″ a declarat Vlad Socea, directorul și fondatorul festivalului ContemporanIS.

Mai multe detalii despre calendarul și locațiile evenimentelor aflați pe www.contemporanis.com sau pe pagina de Facebook a festivalului.

Asociația ContemporanIS

ContemporanIS a apărut în 2007 ca Festival de Teatru Studențesc, iar în 2011 a devenit o asociație producătoare de spectacole și evenimente culturale. În acest sens, membrii acesteia susțin și încurajează formele noi de expresie, facilitând accesul tinerilor la actul de cultură.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*