Luminile Iașului într-o expoziție internațională

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/06/2011

Municipiul Iasi a fost prezent la Expoziția Internatională LumiVille, găzduită de Centrul Euroexpo din Lyon, Franța. Expoziția organizată de CDO France este dedicată tuturor companiilor și autorităților publice din Europa și din lume care au preocupări în domeniul iluminatului public interior și exterior.

Prezența ieșeană a fost posibilă prin intermediul proiectului PLUS, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană, prin care 14 autorități publice locale, organizații și  instituții de specialitate, din Olanda, Franța, Germania, Spania, Italia, Grecia, Bulgaria, Letonia și Romania vor să adopte strategii durabile și eficiente energetic pentru iluminatul public.

Standul Municipiului Iași, amplasat  în zona denumită de organizatori „City Lights Area”, a cuprins prezentarea generală a orașului, experiența de până acum a municipalității în gestionarea iluminatului public și materiale de promovare turistică a Iașului. Alături de orașul nostru, în zona special amenajată, au mai fost prezente orașele Eindhoven (Olanda), Birmingham (Anglia), Valladolid (Spania), Montreal (Canada), Chartres, Lyon și Toulouse (Franța).

Municipiul Iași a fost singurul reprezentant al zonei „City Lights Area” care a desfășurat și o conferință, vizitatorii și reprezentanții firmelor prezente în expoziție având posibilitatea să afle mai multe detalii despre modelul de iluminat arhitectural adoptat de Municipiul Iași.

Simultan cu participarea la expoziția LumiVille, delegația ieșeană a participat la activitatea proiectului PLUS denumită Deep-Dive și organizată de Primăria Lyon. Experții din orașele partenere au putut vedea, analiza și aprecia modelul de iluminat public adoptat de o municipalitate franceză de mari dimensiuni. La sfârșitul acestor activități, experții vor formula un model strategic de management al iluminatului public la nivel european.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*