Lucrările la ansamblul monumental dedicat regelui Ferdinand I Întregitorul se apropie de finalizare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/02/2019

Lucrările la ansamblul monumental dedicat regelui Ferdinand I Întregitorul, ansamblu amplasat în parcul din fața sediului Primăriei Municipiului Iași, se apropie de finalizare. Primarul Mihai Chirica a inspectat lucrările astăzi, 21 februarie, iar constructorul a dat asigurări că lucrările pot fi finalizate în cursul săptămânii viitoare.

Soclul este o compoziție executată din blocuri din granit masiv sau placate cu acest material și care va fi completată cu mai multe lucrări de detaliu. Acesta va avea o înălțime de 3,5 metri, iar înălțimea ansamblului, cu tot cu statuie, va fi de circa 6 metri.

Lucrările sunt executate de SC Tar MV SRL în cadrul unui contract în valoare de 826.558,13 lei, cu TVA.

Statuia Regelui Ferdinand I Întregitorul are o înălțime de 2,4 metri, o lățime la umeri de 0,9 metri și circa 600 de kilograme, fiind realizată din bronz. Statuia a fost realizată de sculptorul Constantin Crengăniș în cadrul unui contract în valoare de 369.000 lei.

În altă ordine de idei, printre cele șapte proiecte incluse în Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iași și finanțate de Guvern se numără și realizarea și amplasarea copiei statuii Regelui Ferdinand I Întregitorul la Chișinău. În acest scop Guvernul a alocat municipalității ieșene 1.000.000 de lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*