Lucrările de modernizare a șoselelor Națională și Bârnova vor începe în curând

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/08/2018

Primarul Mihai Chirica a anunțat joi, 9 august, într-o conferință de presă, că lucrările de modernizare a șos. Naționale, pe tronsonul dintre Podu Roș și Podul de Piatră, vor fi reluate în această lună. Edilul a mai spus că lucrările urmează a fi demarate în scurt timp și pe șos. Bârnova. Motivele pentru care nu s-a intervenit încă pe cele două tronsoane țin de realizarea unei expertize privind fundația străzii și, respectiv, de faptul că furnizorii de utilități au de finalizat unele lucrări.

„Șoseaua Bârnova nu se poate face până nu reușim să schimbăm toată infrastructura îngropată. ApaVital a reușit să înlocuiască în întregime conductele de distribuție, inclusiv branșamentele. A durat cam un an. Acum lucrează distribuitorul de gaze naturale, care înlocuiește toate branșamentele. Ar fi o anomalie să începem modernizarea și să nu lăsăm să termine ei lucrările mai întâi. Speranța noastră este ca ei să finalizeze lucrările până la sfârșitul lunii septembrie, după care vom interveni și noi cu finalizarea sistemului rutier. Și pe șoseaua Națională au fost multe lucrări de infrastructură în subsol, cea mai importantă fiind cea de înlocuire a magistralelor de termoficare cu fonduri europene. Acolo spargerile de conducte de termoficare erau permanente. Am reușit să modernizăm în întregime rețeaua, să refacem legăturile în punctele termice, să facem probele funcționale și, în prezent, reexpertizăm tot sistemul rutier pentru a vedea în ce măsură mai poate fi aplicată soluția de modernizare inițială. Expertiza este în curs de finalizare, iar soluția tehnică va fi prezentată luni, după care la scurt timp vor începe lucrările. Nu este delăsare, dar nu vreau să facem lucrurile pompieristic, ci serios și de calitate”, a declarat Mihai Chirica.

Modernizarea șos. Bârnova face parte dintr-un program de lucrări care include şapte artere rutiere importante din municipiu. Sunt modernizaţi, în total, 6,1 kilometri de carosabil: str. Smârdan (630 metri), şos. Bârnova (2,9 kilometri), str. Petre Vancea (607 metri), bd. Primăverii (602 metri), str. Moşu (382 metri) şi str. Ogorului (286 metri). Lucrările sunt executate de asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA, iar valoarea totală a contractului este de 12.072.482,99 lei, fără TVA.

Lucrările de modernizare a șos. Naționale sunt incluse în programul care vizează Splai Bahlui – Mal Drept și sunt făcute de asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA, iar valoarea totală proiectului este de aproximativ 30,7 milioane de lei. Lucrările se desfășoară pe aproximativ şase kilometri, fiind prevăzută reabilitarea carosabilului pe traseul dintre Podul de Piatră şi Podul Sfântul Ioan, dar şi refacerea șos. Naţionale pe sectorul dintre Podu Roş şi Podul de Piatră.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*