Lucrări în plină desfăşurare pe şoseaua Naţională şi în Podu Roş

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/10/2018

Echipele Viarom Construct SRL au reluat lucrările de modernizare a șoselei Naționale, între Podu Roș și spălătoria auto K9.

Lucrările fac parte din proiectul de modernizare a zonei Splai Bahlui – Mal Drept și sunt făcute de asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 30,7 milioane de lei.

Investiția vizează aproximativ şase kilometri de artere, fiind prevăzută reabilitarea carosabilului pe traseul dintre Podul de Piatră şi podul Sfântul Ioan, dar şi refacerea șoselei Naţionale pe sectorul dintre Podu Roş şi Podul de Piatră.

De asemenea, echipele Conest SA se apropie de finalizarea lucrărilor de modernizare a rețelei de termoficare din Podu Roș.

În cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare în municipiul Iaşi sunt incluse două contracte de lucrări: cel privind reabilitarea reţelei de termoficare primare (de transport) şi cel privind reabilitarea reţelei de termoficare secundare (de distribuţie). Valoarea totală a celor două contracte este de aproximativ 68 milioane de lei, fără TVA, câștigătoarea licitației fiind asocierea SC Conest SA – SC Construcții Erbașu SA – SC Consix Construcții SRL – SC IPCT Instalații SRL. Primul proiect are termen de finalizare data de 30 iunie 2019, iar cel de-al doilea – 30 august 2019. În total este vizat un traseu de 25,6 de kilometri (76,2 kilometri de conducte).

Proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare în Municipiul Iași, în vederea conformării cu stardardele de mediu privind emisiile poluante în atmosferă și pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană” este confinanțat în proporție de 85% din fonduri europene, 13% din fonduri de la bugetul de stat și 2% din fonduri de la bugetul local al Municipiului Iași.

Comments

comments

Categoria: investitii

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*