Lucrări în plină desfășurare la cartierul de locuințe sociale din zona Grădinari

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/02/2019

Primarul Mihai Chirica a vizitat astăzi șantierul deschis în zona Grădinari unde va fi ridicat un cartier de locuințe sociale, convenabile și pentru tineri specialiști din Sănătate, cu un total de 16 tronsoane de bloc și 288 de apartamente. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 66 milioane lei, abordarea fiind etapizată și cu fonduri de la bugetul central și local.

 

Pe 24 august, primarul a semnat autorizația de construire pentru edificarea blocurilor de locuințe sociale și convenabile C1 și C2, formate din câte două tronsoane fiecare, cu un număr total de 72 de apartamente împărțite astfel: 36 de apartamente cu o cameră, 28 de apartamente cu două camere și opt apartamente cu trei camere.

Blocurile de locuințe vor avea un regim de înălțime de S+P+3E+M. De asemenea, vor fi amenajate 99 de locuri de parcare, din care patru pentru persoane cu handicap. Ansamblul se află pe bulevardul Metalurgiei și strada Grădinari, nr. 59-73, iar suprafaţa terenului este de 25.800 de metri pătrați.

La sfârșitul anului trecut, la licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor de construcție drept câștigătoare a fost desemnată asocierea ElitConstruct SRL – Artehnis SRL. Valoarea contractului este de 8.849.315 lei, din care valoarea lucrărilor este de 7.810.158 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni, din care șase luni reprezintă timpul de realizare a proiectării, iar celelalte 24 de luni – execuția propriu zisă a lucrărilor.

Reamintim că în zona Grădinari, pe bulevardul Chimiei, nr. 75-77-79-81, va fi construit și un complex de locuințe destinat închirierii tinerilor specialiști din Sănătate. Pe 8 martie 2017, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția Națională a Locuințelor, a semnat contractul de proiectare și lucrări de execuție pentru acest obiectiv.  vara trecută municipalitatea a eliberat autorizația de construire și pentru acest obiectiv. Este vorba de două tronsoane cu 32 de apartamente împărțite astfel: două apartamente cu o cameră, 22 de apartamente cu două camere și opt apartamente cu trei camere.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*