Lucrări de modernizare a zonelor Poitiers, Cicoarei şi Ţicău

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/12/2018

Zonele periferice ale Iaşului se află în atenţia municipalităţii. Astfel, în urmă cu două săptămâni, a fost declanşat un program intens de reparaţii în zona bulevardului Poitiers. La acestea se adaugă demersurile de modernizare a cartierului Cicoarei, dar şi a zonei Ţicău.

„Mă aplec spre proiecte care să rezolve răni deschise cu foarte mulţi ani în urmă şi care, în cele din urmă, s-au acutizat şi au reuşit să stârnească, de foarte multe ori, o imagine negativă asupra Primăriei Municipiului Iaşi. Vă dau un exemplu: zona Cicoarei, cea mai defavorizată zonă din oraş, aproape lumea a treia a Iaşului, cu o incidenţă a bolilor transmisibile extrem de mare, mai ales la tânăra generaţie, fără sursă de apă, fără străzi, fără lumină, fără siguranţă, fără dispensar medical. Am abordat cu prioritate această problemă, chiar dacă lucrurile astea costă şi timp, şi bani. Am început podul din zona Cicoarei, canalul deversor, proiectul european pentru un centru social multifuncţional prin care să putem să aducem copii acolo pentru a-i educa, plus alte câteva investiţii majore cărora le-am dat drumul în zonă”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 5 decembrie, la Palatul Roznovanu.

Edilul a detaliat apoi lucrările făcute în zona bd. Poitiers, un cartier situat la marginea Iaşului şi lipsit de-a lungul timpului de acţiuni de modernizare.

“Ne-am îndreptat atenţia spre zona Poitiers, una la fel de abandonată. Ne-ar fi fost foarte uşor să investim în zone pe care le vede lumea. Nu, ne-am dus acolo unde oamenii suferă. Am început să asfaltăm, să scoatem garajele vechi, am făcut deja un proiect pentru spaţiile verzi pe care le vom amenaja în primăvară, locuri de joacă pentru copii, generarea de noi locuri de parcare şi, în general, demolarea unei întregi mizerii pe care am găsit-o acolo: construcţii lângă construcţii, neautorizate, din chirpici, din tablă, uşi de la blocuri demolate şi tot ce vă puteţi imagina mai urât. În momentul de faţă, până la venirea iernii, am reuşit să turnăm 500 de tone de asfalt, creând o legătură mai facilă spre Mănăstirea Cetăţuia, şi am curăţat zona de aproximativ 250 de tone de betoane lăsate, sparte, abandonate la uşile blocurilor şi peste tot. Credem că, în felul acesta, vom reuşi să modernizăm acea zonă într-o manieră cât mai evidentă”, a arătat primarul Mihai Chirica.

Edilul a anunţat că şi zona Ţicău va intra într-un proces de modernizare.

“Suntem în curs de finalizare a licitaţiei privind zona Ţicău, unde avem un proiect major atât pentru stabilizarea zonei, cât şi pentru consolidarea şi asfaltarea celor mai importante străzi care n-au mai fost asfaltate de prin anii 70”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*