Lucrări de modernizare a trotuarelor şi aleilor pietonale în mai multe zone din oraş

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/06/2018

Primarul Mihai Chirica a inspectat ieri lucrările de modernizare a trotuarelor și aleilor pietonale din Nicolina II.


În cursul zilei de astăzi firma contractată de municipalitate continuă să lucreze în acest cartier, mai exact în Parcul Clopotari (două echipe), pe str. Clopotari (o echipă) și str. Măgurii (o echipă), în Copou, pe str. Dumbrava Roșie (trei echipe), și în Alexandru cel Bun, în Parcul Padova, lângă Parohia Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova” (două echipe).


Reamintim că municipalitatea susține un program amplu de modernizare a trotuarelor din Iaşi. Este vorba despre pavarea a 250.000 de metri pătrați, demers împărțit în două contracte. Firma care a câștigat licitația pentru realizarea ambelor proiecte este Symmetrica SRL, iar valoarea totală a acestora este de 28.513.637 lei.
Primul contract a fost demarat la mijlocul anului 2016 și a fost deja finalizat. Acesta viza executarea a 50.000 de metri de pavaj, anul acesta fiind executate lucrări pe aleea pietonală din zona Flora, aleea Grădinari și pe străzile Grădinari, Parcului, Carpați și Izvor (tronson 1 până la intersecția cu strada Frumoasa).
Al doilea contract vizează realizarea a 200.000 de metri pătrați de pavaj. Lucrările au început în acest an, până în prezent realizându-se 9.500 de metri pătrați de pavaj.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*