Lucrări ample de reabilitare a infrastructurii de tramvai au primit autorizația de construire

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/10/2018

În cursul lunii septembrie, Primăria Municipiului Iași a eliberat mai multe autorizații de construire și certificate de urbanism necesare demarării mai multor proiecte de infrastructură.

Astfel, s-au emis autorizațiile de construire care privesc reabilitarea infrastructurii de tramvai din mai multe zone ale orașului. Este vorba despre proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași – Reorganizarea circulației pe bulevardul Tudor Vladimirescu”, care prevede execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai intersecție Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu și achiziționarea a șapte tramvaie. Valoarea totală a proiectului este de 113.742.261,72 lei, inclusiv TVA.

De asemenea, s-au emis autorizațiile de construire și pe alte trei tronsoane din cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, anume Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, Piața Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora. Valoarea totală a acestui proiect, care implică și achiziționarea a cinci tramvaie, este de 114.284.517,70 lei, inclusiv TVA.

Un alt obiectiv de investiții pentru care s-a eliberat autorizația de construire face referire la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, acolo fiind în derulare proiectul „Refuncționalizare, reabilitare Corp C1 liceu și Corp C2 cantină”. În ședința de Consiliu Local din data de 31 august a fost votat un proiect de hotărâre care se referă la aprobarea  indicatorilor tehnico-economici și a devizului general al proiectului. Valorea totală a investiției este de 52.612.727,91 lei, fără TVA, din care: Corp C1 Liceu – 45.216.431 lei, fără TVA, iar Corp C2 Cantină – 7.396.296,91 lei, fără TVA. Durata de implementare a investițiilor este de 36 de luni pentru Corp C1 Liceu și de 24 de luni pentru Corp C2 Cantină.

În altă ordine de idei, ApaVital SA a obținut autorizația de construire pentru derularea proiectului „Înlocuire rețele de distribuțue apă potabilă, refacere branșamente și montare hidranți” în municipiul Iasi, pe aliniamentul str. Macazului, str. și fundac Aurora, str. Peneș Curcanul, str. Dr. N. Vicol, str. Fagului, str. Belvedere, str. Șipoțel, str. Tăcuta, str. Cazărmilor și str. Bucur. Circulația auto și pietonală nu va fi afectată, iar lucrarea va fi semnalizata în permanență. Amplasamentul amenajat (străzi, trotuare, alei, spații verzi), distrus ca urmare a executării lucrărilor de bază și a lucrărilor pregătitoare, va fi refăcut de o unitate specializată, în baza contractului încheiat pentru această lucrare.

Pe de altă parte, certificate de urbanism au fost emise pentru proiecte de investiții precum „Reparații capitale – Școala Costache Negri, Corp C” din str. Eternitate, nr.37, „Modernizare suprafață de joc – Stadionul Tineretului”, din str. Aviației, nr.1, „Construire Cămin Studențesc – Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași” din str. Titu Maiorescu, nr.15, „Extindere Terminal T3 – zona de preîmbarcare – Aeroportul Internațional Iași” din str. Moara de Vânt. nr.34 etc.

Comments

comments

Categoria: urbanism

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*