“Loving Pablo”, premiera săptămânii la Cinema Ateneu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/06/2018

Cinema Ateneu anunță în perioada următoare o serie de filme pe care nu ai vrea să le ratezi.

Săptămâna începe cu o poveste puternică, despre nebunia războiului și despre urmările sale iminente. Filmul Foxtrot a primit Marele premiu al juriului la festivalul de la Veneţia şi opt Oscaruri israeliene.

Continuăm cu Dovlatov, cel mai nou film al lui Alexey German Jr., cel care își îndreaptă camera de filmat asupra orașului său natal, Leningrad pentru a ilustra viețile tinerilor scriitori sovietici Serghei Dovlatov și Iosif Brodski și a altor artiști reprimați în anii ’70.

În filmul Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar facem cunoștință cu un traficant de droguri, cu un om politic sau geniu al crimei şi al corupţiei, dar care este în același timp și un bărbat şarmant, intrigant şi pasional.

Călătorim spre ocean și pornim spre aventură, în Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotive, un film despre salvarea copiilor răpiți de dragoni.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

 

18 iunie 2018

Ora 19.00 – „Foxtrot”– PREMIERĂ – (regia Samuel Maoz) – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 21.00 – „Dovlatov” – (regia Aleksey German) – AP 12

 

20 iunie 2018

Ora 19.00 – „Foxtrot” – (regia Samuel Maoz) – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 21.00 – „Dovlatov” – (regia Aleksey German) – AP 12

 

22 iunie 2018

Ora 19.00 – „Foxtrot” – (regia Samuel Maoz) – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 21.00 – „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar” – Loving Pablo – PREMIERĂ – (regia Fernando León de Aranoa) – Nerecomandat sub 15 ani

 

23 iunie 2018

Ora 13.00 – „Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă” – Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer – PREMIERĂ – (regia Dennis Gansel) – AG

Ora 15.00 – „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar” – Loving Pablo – (regia Fernando León de Aranoa) – Nerecomandat sub 15 ani

 

24 iunie 2018

Ora 13.00 – „Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă” – Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer – (regia Dennis Gansel) – AG

Ora 15.00 – „Dovlatov” – (regia Aleksey German) – AP 12

 

 „Foxtrot” – Nerecomandat sub 15 ani

Regia: Samuel Maoz

Cu: Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray, Shira Haas

Gen: dramă

Durată: 108 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wrBEDEmUceM

 Foxtrot a deschis cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF 2018) în prezența regizorului Samuel Moaz.

Foxtrot a primit Marele premiu al juriului la festivalul de la Veneţia şi opt premii Ophir (Oscarurile israeliene).

Filmul spune povestea unei familii destrămate în urma dispariției tragice a fiului plecat la război. Michael și Dafna se confruntă cu o durere înfricoșătoare când oficialii armatei sosesc în casa lor pentru a anunța moartea fiului lor, Jonathan.

Michael devine din ce în ce mai frustrat de doliul excesiv al rudelor și de încurajările seci ale birocraților. Bărbatul se învârte într-un vârtej de furie, doar pentru a experimenta ulterior una dintre răsturnările enigmatice ale vieții, turnură care nu poate fi rivalizată decât de experiențele militare suprarealiste ale fiului său. Foxtrot ne arată câtă distrugere poate apărea atunci când tinerii soldați, abia reușind să pună degetul pe trăgaci, trăiesc privare și singurătate.

Foxtrot este numele unui punct de control izolat pe un drum de aprovizionare traficat de autoturisme palestiniene și cămile itinerante. Totodată, este și modul prin care Moaz evocă viața militară și fațetele ei traumatizante și orbitoare. Regizorul evocă și aspecte legate de soartă, represiune și negare, societatea israeliană, Holocaust, armata și conducerea israeliană.

 

„Dovlatov” – AP 12

Regia: Aleksey German

Cu: Milan Maric, Danila Kozlovsky, Helena Sujecka, Artur Beschastny

Gen: biografie, dramă

Durată: 126 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Coos41slD1I

 

Dovlatov, în regia lui Alexey German Jr, unul dintre cei mai apreciați și recunoscuți la nivel internațional regizori ruși din generația tânără, a avut premiera mondială în cadrul competiției internaționale la Berlinale 2018, unde a primit Ursul de Argint pentru Contribuție Artistică.

Filmul urmărește șase zile din viața renumitului scriitor înzestrat cu un simț al umorului ușor satiric, Sergei Dovlatov, a cărui viziune depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70. Împreună cu poetul și prietenul său, Joseph,  Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlalți colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care vor scăpa ulterior odată cu emigrarea în New York, lăsând în urmă tot ce au construit.

„Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar” – Loving Pablo – Nerecomandat sub 15 ani

Regia: Fernando León de Aranoa

Cu: Penélope Cruz, Javier Bardem, Peter Sarsgaard

Gen: acțiune, crimă, dramă

Durată: 123 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=pIa5NgceiBc

Filmul prezintă povestea dintre frumoasa jurnalistă Virginia Vallejo (Penélope Cruz) care trăiește o intensă şi periculoasă relație de iubire cu Pablo Escobar (Javier Bardem), unul dintre cei mai celebri traficanţi de droguri ai lumii. Adaptare a cărţii cu titlu omonim scrisă de Vallejo însuşi, filmul Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar – Loving Pablo, hating Escobar, în regia lui Fernando León de Aranoa, surprinde o serie de momente cheie din relaţia celor doi şi din viaţa celui care era numit „lord al drogurilor”.

Întânirea dintre cei doi are loc la o petrecere, moment în care tânăra devine parte a unei poveşti de dragoste ce va ţine patru ani de zile, transformând-o într-o protagonistă a giganticelor eforturi americane de a-l captura pe traficant.

Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar poate fi interpretată ca fiind prima creaţie cinematografică care oferă  o imagine atât de intimă în ceea ce îl priveşte pe traficant, în pofida faptului că urmează firul unei poveşti care nu este spusă pentru prima dată.
„Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă” – Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer – AG

Regia: Dennis Gansel

Cu: Henning Baum, Solomon Gordon

Gen: aventuri, familie, fantastic

Durată: 105 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6mOHNEeR53s

Filmul de aventuri este inspirat din romanul omonim al lui Michael Ende.
Totul începe atunci când locuitorii unei insule din mijlocul oceanului primesc un misterios colet, în care descoperă un bebeluş de culoare. Acesta primeşte numele de Jim Button şi la un moment dat va începe, alături de Lukas, mecanicul unicei locomotive de pe insulă, o aventură globală. Salvarea unei prinţese şi înfruntarea unui dragon periculos vor ajunge curând pe lista de aventuri a eroilor.
Călătoria lor îi duce în regatul Mandala, unde cei trei se vor îmbarca într-o aventură incredibilă: căutarea lui Li Si, fiica împăratului, răpită și dată dispărută. Împreună, cei trei se aventurează în orașul dragonilor pentru a elibera prințesa și pentru a rezolva misterul originii lui Jim.
Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul  www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.

 

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Detalii pe:

Facebook: Cinema Iași

Instagram: www.instagram.com/iasicinema/

Site-ul: www.ateneuiasi.ro

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*