Linii de tramvai și sistem de e-ticketing cu fonduri europene

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/12/2018

În urma şedinţei ordinare a Consiliului Local de joi, 20 decembrie, au fost aprobate mai multe proiecte cu finanțare europeană.

Ca urmare a finalizării etapei de verificare a conformității administrative și a eligibilității cererii de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, Agenția de Dezvoltare Nord Est (ADR NE) a informat municipalitatea ieșeană pe 12 decembrie că cererea de finanțarea a fost admisă în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe trei tronsoane: Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, Piața Podu Roș – Intersecție cu bulevardul Primăverii și Bulevardul Virgil Săhleanu – Intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora. Este inclusă și achiziționarea a cinci tramvaie.

Conform indicatorilor tehnic-economici, valoarea totală a proiectului, care implică și achiziționarea a cinci tramvaie, este de 114.359.729,95 lei, inclusiv TVA. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, din care 28 luni reprezintă perioada de execuție a lucrărilor.

Un alt proiect de hotărâre pentru care se vor accesa fonduri europene și care a fost aprobat de consilierii locali este „Sistem e-ticketing pentru îmbunătățirea mobilității în Zona Metropolitană Iași”. Aleșii au aprobat proiectul, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici dar și bugetul aferente obiectivului de investiții.

Conform devizului general al studiului de fezabilitate, obiectivul de investiții are o valoare totală de 12.645.900,88 lei cu TVA. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

 

 

 

Comments

comments

Categoria: CTP

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*