Licitaţie relansată pentru podul din zona Cicoarei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/06/2018

În contextul programului general de regenerare, civilizare și integrare urbană a zonei Cicoarei, municipalitatea ieșeană a relansat licitaţia pentru construirea unui pod cu patru benzi carosabile peste Bahlui în zona Cicoarei. Termenul de depunere a ofertelor este 18 iulie, iar valoarea contractului a fost estimată la 9.122.460 lei. Podul ar urma să facă legătura dintre strada Sarmisegetuza, în dreptul intersecţiei Zimbru, şi stradela Sofia Nădejde din Cicoarei, peste Bahlui. Proiectul tehnic prevede execuţia unui pod din beton armat cu lungimea totală de 60,7 metri, cu trei deschideri. În secţiunea transversală, podul are o lăţime de 19,4 m, din care 14,8 m – 4 benzi carosabile, iar 1,5 m – 3 trotuare şi un spaţiu de siguranţă.

„Tot pentru aceeași zonă, am organizat o licitație pentru construirea unui canal de evacuare a apelor pluviale. Valoarea estimată a lucrărilor este de 728 000 de lei,  ultima zi de depunere a ofertelor fiind 16 iulie. Lucrările vizează zona de şes a Bahluiului, între strada Cicoarei şi confluenţa cu râul Nicolina, aflată aproape de podul Mircea cel Bătrân peste Bahlui. Lungimea totală a canalului va fi de 688 de metri. Pe acest amplasament au fost realizate în timp două canale în acelaşi scop, unul de către municipalitate, iar celălalt, de către cei de la Îmbunătăţiri Funciare. Amândouă au fost colmatate, iar pe alocuri chiar astupate de proprietarii din zonă”, a explicat primarul Mihai Chirica.

Lucrările vor fi efectuate în decurs de un an de la semnarea contractului, iar constructorul va asigura garanţia pentru următorii trei ani.

Comments

comments

Categoria: infrastructura

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*