Liber la distracţie: şefii Primăriei au pregătit un program spectaculos pentru luna decembrie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/11/2013

Nichita gesticulandConducerea Primăriei Iaşi a început pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă. Pe pietonalul Ştefan cel Mare, au fost aduse ghivece cu brăduţi, iar o parte din căsuţele de lemn au fost şi ele montate. În total vor fi 40 de căsuţe. Concomitent, a fost adus şi un brad uriaş ce a fost pus între Mitropolie şi Palatul Roznovanu. Punctul cheie al manifestărilor din acest an va fi pietonalul, unde va fi amplasată şi scena de 24 metri pătraţi pe care vor fi organizate spectacole. De fapt, în zona cuprinsă între Materna şi Palatul Culturii va fi organizat Târgul de Crăciun. “Anul acesta, ieşenii vor beneficia de o multitudine de evenimente cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Ornamentele şi decorul vor schimba faţa oraşului”, a afirmat Gheorghe Nichita, primarul Iaşului. Instalaţiile vor fi aprinse pe 1 decembrie.

Program special de 1 decembrie

Pe 1 decembrie, ieşenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii începând cu ora 9.00, pentru a serba Ziua Naţională a României. În prima parte a zilei, va avea loc un concert susţinut de Irina Loghin, Maria Dragomiroiu, Maria Ghinea, Mioara Velicu, Nicolae Hlib şi Zenaida Julea. Ieşenii sunt aşteptaţi să guste şi din tradiţionalele porţii de fasole cu cârnaţi.

interior

Evenimentele vor continua şi în cursul serii. La ora 17.30, în faţa Primăriei Iaşi, vor fi aprinse luminile de Sărbătoare din oraş. În jurul bradului de 18 metri înălţime de pe pietonal, spiriduşii şi personajele de basm vor susţine un spectacol de muzică şi lumini, împreună cu trupa The Sky şi Adrian Ştefan. Cel mai mare Moş Crăciun din Iaşi, de 6 metri înălţime, va fi prezent şi el la deschiderea festivă. Spectacolul va continua la ora 18.00 în atriumul din Palas Mall, unde vor fi aprinse, în prezenţa personajelor de basm, 300.000 de beculeţe. Tot la Palas va fi deschis şi patinoarul din grădină, precum şi trenuleţul special pentru copii.

Evenimente în toată luna decembrie

Pe 8 decembrie, ora 18.00, la Palas Mall, se încearcă doborârea unui nou record mondial: 1.000 de spiriduşi se vor regăsi în atrium, unde vor dansa sincron. Evenimentul va fi prezentat de Daniel Buzdugan şi Daniel Morar, urmat de un concert Andreea Bănică.

Pe 14 decembrie, de la ora 10.00, are loc Festivalul Folcloric “Datini şi Obiceiuri de Iarnă”. Festivalul va începe cu parada ansamblurilor populare pe traseul Palatul Culturii – Pietonalul Ştefan cel Mare – Piaţa Unirii – Casa Studenţilor.

Duminică, 15 decembrie de la ora 17.00, ieşenii sunt invitaţi să urmărească proiecţiile 3D de pe Palatul Culturii. Sub denumirea “Poveste de iarnă”, proiecţia 3D cu durata de 8 minute va rula din oră în oră pe partea sudică a Palatului Culturii (cea dinspre Grădina Palas).

Între 17 şi 22 decembrie, Caravana lui Moş Crăciun va fi prezentă în cartierele Iaşului printr-un spectacol de animaţie care se va încheia cu un foc de artificii de 5 minute în fiecare cartier. Şi tramvaiul de epocă va fi echipat corespunzător. Acesta va circula, împodobit de sărbători, după data de 15 decembrie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*