Lansări de carte organizate de Editura Junimea

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/12/2018

Clubul de promovare a lecturii, cărţilor şi dialogului „Junimea – Scriptor” organizează miercuri, 5 decembrie 2018, de la ora 16.16, la BCU/Fundaţiile Regale Ferdinand I, sala “Bogdan Petriceicu – Haşdeu”, a 119-a ediţie din seria întâlnirilor săptămânale dedicate autorilor junimişti şi celor mai recente titluri.

Evenimentul va prilejui lansarea volumului « 80 de nimfe-ntr-un dulap », de Emil Brumaru.

« În poezia lui Emil Brumaru nu se manifestă o nebunie a realității, ci o nebunie a simțurilor; frenezia nu e a lumii, ci a celui care o percepe transfigurând-o, la comanda unei tensiuni care îi excită dramatic simțurile. Această tensiune este una cvasi-erotică sau erotică de-a dreptul. În esență, nu este nici o diferență de intensitate între relația cu obiectele și cea cu femeia: ambele sunt de esență mistică. Uimit de tot ce-l înconjoară, poetul se întoarce către lume cu porii simțurilor deschiși lacom și derulează ample viziuni senzoriale. Nu există, în literatura română, un poet mai senzorial decât Emil Brumaru!”, este de părere criticul literar Bogdan Creţu, cel care va face şi prezentarea volumului.

De asemenea, joi, 6 decembrie 2018, de la ora 17.00, la Librăria “Tafrali” aflată la parterul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, în cadrul “Amiezelor cărţilor junimiste” va avea loc lansarea volumului “Globalizare şi identitate românească”, de Nicu Gavriluţă şi Ioan Holban, parte a colecţiei “Dialog XXI”, în prezentarea Liviei Iacob.

Manifestările îi vor avea ca amfitrioni pe Lucian Vasiliu şi Simona Modreanu, secretariatul fiind asigurat de Cornelia Apetroaie şi Viorel Dumitraşcu.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*