Lansare de carte la Clubul Junimea – Scriptor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/06/2018

Clubul de promovare a lecturii, cărţilor şi dialogului „Junimea – Scriptor” îi invită pe ieşeni să fie alături de editura Junimea şi de revista Scriptor la ediţia de joi, 7 iunie 2018, care se va desfăşura de la ora 17.00 în sala DIOTIMA a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, Parcul Eminescu, a 107-a din seria întâlnirilor săptămânale dedicate autorilor junimişti şi celor mai recente titluri.

Evenimentul va prilejui lansarea volumului „Moartea vine pe Bahlui”, de Radu Părpăuţă. „O spun din capul locului, Radu Părpăuţă are de partea lui geniul limbii. Vigoarea moldavă a acestuia, pornită din Neculce și trecînd prin Negruzzi, Creangă, Sadoveanu, amorțise după Al.O. Teodoreanu. Cu Părpăuță se reînzdrăvenește miraculos – mai ales dacă ținem seamă de cacofonia din jur –, cu hîtroșenie și chiar cu o anumită dezabuzare, aliniindu-și organic rafinamentul cărturăresc (autorul fiind umblat prin marile literaturi, mai cu seamă prin cea rusă, din care a și tradus consistent), fără a trăi din nostalgii, ci probîndu-și prospețimea genuină dincolo de ele. Veți găsi (greu) cărțile lui Părpăuță la Tehnopress (Învierea muţilor) și Tipo Moldova (Giardinieri). Le-ați fi găsit mai lesne la Polirom, dar, din rațiuni care îmi scapă, Polirom-ul, deși îl are, ca traducător, în ogradă, încă nu l-a descoperit ca scriitor. Se știe, nimeni nu-i profet în țara lui”, este de părere Ovidiu Nimigean.

Volumul va fi prezentat de Nicolae Creţu şi Mircea Păduraru. Amfitrion al manifestării va fi Cornelia Apetroaei, secretariatul fiind asigurat de Viorel Dumitraşcu.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*