Laborator de 50.000 de euro la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/10/2018

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a inaugurat marți, 2 octombrie, un nou laborator, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA). Acesta a fost renovat de compania Falcon Trading Iaşi, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 50.000 de euro.

Alături de primarul Mihai Chirica, la manifestare au participat prof. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al UAIC, prof. dr. Dinu Airinei, decanul FEAA, dar şi Carmen Nicodin, Vasile Bîrzu, Bogdan Mucenica, Marius Rusu și Florina Munteanu, managerii companiei Falcon Trading.

„Ne face plăcere să inaugurăm astăzi sala cu numărul 10 renovată şi modernizată cu sprijinul companiilor din Iaşi. Laboratorul de informatică Axapta este acum un spaţiu didactic de nota 10, fapt pentru care doresc să mulţumesc în mod deosebit companiei Falcon Trading. Atunci când partenerii din mediul de afaceri vin către universitate, este un semn de credibilitate şi confirmarea că merită să investească în educaţie”, a declarat prof. dr. Mihaela Onofrei.

Laboratorul este dotat cu stații de lucru, mobilier modular și are o tablă inteligentă. Este al zecelea spațiu renovat la UAIC în ultimii doi ani, cu sprijinul diferitelor companii fiind renovate şi modernizate alte opt laboratoare şi un amfiteatru.

Renovarea laboratorului reprezintă continuarea colaborării de succes dintre FEAA a UAIC și Falcon Trading. Această colaborare a început în urmă cu zece ani și a presupus mai multe proiecte finalizate prin angajarea absolvenților de la specializarea Informatică Economică, precum și de la masterele Sisteme Informaționale pentru Afaceri și Software Development and Business Information Systems.

De exemplu, compania a oferit oportunități de practică și internship studenților, a organizat clubul Axapta, prin care a pus la dispoziție licențe academice Microsoft AX pentru cursul Enterprise Resource Planning, și a oferit burse studenților pasionați de domeniul sistemelor integrate pentru afaceri. „Ne bucurăm de colaborarea solidă pe care o avem cu Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și de faptul că putem avea o contribuție în dezvoltarea profesională a studenților. Suntem o companie orientată spre oameni, de aceea dezvoltarea profesională și personală a angajaților noștri este extrem de importantă pentru noi”, a afirmat Florina Munteanu.

Compania Falcon Trading a fost înfiinţată în 1996 şi activează în domeniul IT din 2000. Firma mică, formată din 2 persoane iniţial, are în prezent 50 de angajaţi, cu un acţionariat de 5 persoane, toţi foşti angajaţi. Domeniul principal de specializare îl constituie ERP-ul Microsoft Dynamics AXAPTA (un brand în permanenţă schimbare: fosta Axapta, fosta Navision, mai noua platformă Dynamics 365). Clienţii sunt firme mari şi foarte mari din străinătate, dar și companii românești. În paralel au fost dezvoltate competenţe şi pe alte tehnologii: de la aplicaţii desktop, tehnologii open source web, până la tehnologii cloud şi mai nou, inteligenţă artificială.

 

Comments

comments

Categoria: educatie,IT

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*