La Iași va avea loc Festivalul Internațional al Tinereții, Științei și Sportului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/11/2017

În perioada 24 – 26 noiembrie, Fundația ALTIUS Academy va organiza la Iași Festivalul Internațional al Tinereții, Științei și Sportului (FITSPORT). Evenimentul va fi realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și cu Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

Proiectul are ca scop stimularea participării active a societății civile la activitățile sportive de loisir, de educare psihomotrică, prin intermediul cooperării naționale și internaționale pentru constituirea de bune practici, generate de tinerii din Municipiul Iași, în special din domeniul Științei sportului și educației fizice.

„Festivalul FITSPORT își propune să aducă împreună, prin colaborare transfrontalieră, studenți, tineri cercetători și sportivi care vor avea oportunitatea de a interacționa cu personalități din domeniul științei sportului și educației fizice. Totodată, va promova în comunitatea ieșeană modele de bune practici pentru menținerea unui stil de viață sănătos, prin organizarea de dezbateri, școli de vară, ateliere de lucru și simpozioane, întreceri sportive. Beneficiari direcți ai acestui proiect sunt societatea civilă, comunitatea locală, tinerii din domeniul știința sportului și educației fizice, studenții, masteranzii și doctoranzii de la facultățile de profil din țară și de la centrele universitare interne sau transfrontaliere, participanții interesați de tematicile diverselor ateliere de lucru din cadrul festivalului”, a declarat conf. univ. dr. Beatrice Abalașei, managerul de proiect.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*