Investiții publice și ale furnizorilor de utilități, autorizate de Primărie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/09/2018

Primăria Municipiului Iași a eliberat în cursul lunii august mai multe autorizații de construire și certificate de urbanism necesare pentru realizarea mai multor lucrări inițiate de municipalitatea ieșeană sau de operatorii de utilități.

Astfel, la jumătatea lunii august a fost eliberată autorizația de construire necesară modernizării spațiului de joacă pentru copii situat pe strada Sf.Sava, nr. 9, din curtea  Grădiniței cu Program Prelungit „Sf.Sava”. În prezent sunt deja în derulare montarea de mobilier urban și a următoarelor echipamente: ansamblu de joacă, căsuță de joacă, amenajarea gropii de nisip și a unui panou vertical cu jocuri/numărătoare. Amintim faptul că acest amplasament face parte din „Programul municipal de modernizare a locurilor de joacă pentru copii” care include 93 de spații din toate zonele orașului, printre acestea numărându-se Podul de Piatră, Cantemir, Oancea, Copou, Centru, Tătăraşi, Baza 3, Bularga, Nicolina, Cetăţuia, Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun, Canta şi Păcurari. Pe aceeaşi listă se află şi locurile de joacă ale grădiniţelor cu program normal nr. 1 şi 20, ale grădiniţelor cu program prelungit nr. 1, 6, 12, 13, 26, 27 şi „Sf. Sava” şi al Creşei nr. 6 din aleea Decebal, precum cele din Grădina Copou şi esplanada Oancea.

În altă ordine de idei, SC Apa Vital SA a primit autorizație de construire pentru executarea unor lucrări de înlocuire a rețelei de distribuție a apei potabile (principale, de serviciu, bretele de legătură în lungime de aproximativ 7,4 kilometri), dar și pentru refacerea a 250 de branșamente, a 31 cămine de vane, a 70 de legături a hidranților de incendiu în zona cartierului Dimitrie Cantemir, pe aliniamentul bd. N. Iorga, str. Decebal, str. Romană, aleea Decebal, str. Dacia, str. I. Neculce, aleea Rozelor și șos. Națională. Potrivit operatorului de utilități, nu va fi afectată circulația auto și pietonală, iar lucrarea va fi semnalizată în permanență.

Un alt operator de utilități, SC DelGaz Grid SA a primit autorizații de construire pentru înlocuirea unor conducte. Astfel, pe str. Albineț vor avea loc lucrări de înlocuire a conductelor de distribuție a gazelor naturale cu presiune redusă, pe o lungime de 956 de metri și realizarea a 80 branșamente la rețea. Este vizat aliniamentul format din str. Albineț și din aleile carosabile / pietonale aferente arealului, anume str. Rafael și str. Ștefan (de la intersecția cu str. Albineț până la nr. 2).

Același tip de lucrări vor avea loc pe încă 16 artere de circulație pe o lungime de aproximativ 15 kilometri, la care se adaugă și realizarea a 490 branșamente la rețea pe șos. Nicolina, str. Fortus, aleea, șos. și fundac Tudor Neculai, str. Sf. Gheorghe, str. Oltea Doamna, fundac Perjoaia, str. Miroslava, str. și fundac Sf. Vasile, str. Hlincea, str. Gloriei, str. Ion Ionescu de la Brad, str. Prof. Ion Inculeț, str. Mănăstirii și aleile carosabile / pietonale aferente arealului.

O altă autorizație de construire a fost emisă pentru SC Antibiotice SA, care va amenaja două parcări pe terenul proprietate din str. Valea Lupului nr.1. Se vor amenaja 156 locuri de parcare amenajate cu pavele vibropresate pe o suprafață de 3.351 metri pătrați și o suprafață de 80 de metri pătrați destinate staționarii autobuzelor.

Certificate de urbanism au fost eliberate pentru proiecte de investiții precum „Reabilitarea esplanadei Palatului Culturii”, „Modernizarea, extinderea și dotarea Creșei nr. 1 din Municipiul Iași”, „Modernizare străzi în Municipiului Iași – Șoseaua Bârnova”, „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și eficientizarea rețelei de iluminat public din Iași”, „Întocmire PUZ – Regenerare Urbană și Socială în zona Cicoarei (pe stradela Sofia Nădejde și pe strada Alexandru Bărbat nr.2D)”, „Amplasare module de prim ajutor (la intersecția Șoselei Păcurari cu strada Popăuți, în Piața Voievozilor, pe strada Palat – Parc Podu Roș și pe strada Sălciilor)”, „Suplimentarea capacităților de operare pentru pista de decolare – aterizare și platforma de staționare a aeronavelor de la R.A. Aeroportul Iași (faza Studiu de Fezabilitate)”.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*