Intersecţia de la Fundaţie va fi redesenată integral

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/02/2013

Spaţiile comerciale de la intrarea în rond, de la fosta staţie de autobuz, vor fi desfiinţate n Pe acolo se va realiza accesul în pasajul subteran n Totodată, pe sensul de mers dinspre Independenţei spre Copou va mai apărea o bandă n Primăria are în calcul şi amenajarea unei piste pentru biciclişti

C

Constructiile metalice vor fi desfiinţate pentru a face loc unei piste de biciclisti

onstrucţia metalică aflată vizavi de fostul sediu Romtelecom va fi demolată. Primăria va trece la desfiinţarea chioşcurilor de pe bulevardul Independenţei. Clădirea, aflată în dreptul accesului în viitorul pasaj subteran Mihai Eminescu, adăposteşte un magazin alimentar, o librărie, un magazin cu produse naturiste, dar şi o pescărie.

Comercianţii, relocaţi

Agenţii economici care îşi desfăşoară legal aici activitatea vor fi relocaţi. Primăria vrea să desfiinţeze chioşcul pentru a lărgi trotuarul şi pentru a amenaja pista de biciclişti. Un motiv în plus pentru desfiinţare e acela că respectiva construcţie nu îşi mai găseşte utilitatea deoarece aceasta era legată de staţia de transport în comun, staţie ce a fost desfiinţată. În plus, bulevardul va mai fi lărgit cu încă o bandă de circulaţie pe direcţia dinspre Independenţei spre Copou. „Pentru construcţia metalică de lângă intrarea în pasaj vom căuta soluţii să o relocăm sau să o desfiinţăm, să vedem care e situaţia juridică a ei, astfel încât să lăsăm trotuarul liber, să creem şi o pistă de biciclişti. Totodată, nu-şi mai găseşte utilitatea, pentru că era legată de staţia de transport în comun, care nu va mai fi niciodată acolo, pentru că este accesul în pasajul subteran”, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

A reînceput lucrul

Reamenajarea acelei zone face parte din planul mare de modernizare a infrastructurii rutiere şi pietonale din centru. Demarat anul trecut, proiectul presupune reabilitarea şi modernizarea a patru artere importante ce traversează Iaşul: şos. Păcurari, str. Păcurari, bulevardul Independenţei şi str. Elena Doamna. Cel mai spectaculos element al acestui proiect este însă pasajul rutier subteran din Piaţa Eminescu. Săpăturile pentru rampele de acces în pasaj s-au făcut tot anul trecut şi întreaga construcţie se află în acest moment într-un stadiu de finalizare de aproape 50%. Devierea reţelelor de utilităţi care străbăteau piaţa a fost finalizată complet. Lucrările au fost reluate de curând şi se vor desfăşura şi în funcţie de evoluţia stării vremii. În total, acest proiect beneficiază de o finanţare europeană de 91 milioane lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*