Întâlniri diplomatice la Palatul Roznovanu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/05/2011

Trei ambasadori au vizitat Iaşul în decurs de o săptămână.

Palatul Roznovanu a fost zilele trecute gazda unor întâlniri cu ambasadori acreditaţi în România.

Astfel, în 12 mai, primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a primit vizita Excelenţei Sale Philippe Beke, ambasador al Regatului Belgiei la Bucureşti, pentru ca pe 13 mai să aibă loc o întâlnire cu Excelenţa Sa Maria Eliana Guevas Bernales, ambasadorul Republicii Chile în ţara noastră. Ambele vizite au avut un caracter oficial şi au abordat o tematică generală de discuţii, precum şi oportunitaţi de cooperare bilaterală în viitor.

Excelenţa Sa Philippe Beke este expert în drept internaţional, iar înainte de a fi numit ambasador la Bucureşti a lucrat în reprezentanţele diplomatice belgiene din Bangkok, Cairo, Milano, Bruxelles (în cadrul UE), dar şi ca ambasador la Sofia.

Doamna ambasador Cuevas Bernales este diplomat de carieră, iar anterior postului din România a îndeplinit funcţia de Consul General al Chile în Vancouver (Canada). A lucrat de asemenea în Ambasadele Chile din Statele Unite, Rusia, Coreea şi Japonia, printre altele.

În fine, în cea de-a treia întâlnire care a avut loc marţi, 17 mai, la Palatul Roznovanu s-a aflat ambasadorul Italiei, Excelenţa Sa Mario Cospito, care a venit pentru prima dată în vizită oficială la Iaşi. Discuţiile bilaterale au vizat subiecte generale legate de cooperarea romano-italiana şi de profilul municipiului Iaşi, acestea reprezentând o bună ocazie pentru ambasadorul Italiei de a cunoaşte zona.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*