Întâlnire cu potențialii angajatori în cadrul proiectului „Zilele Studentului Electronist”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/04/2018

Liga Studenţilor Electronişti din Iaşi împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează proiectul ştiinţific “Zilele Studentului Electronist” (ZSE) ajuns la a VII-a ediţie. Evenimentul va avea loc în perioada 7-13 mai în incinta Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, situată pe Bd.Carol I, nr. 11 A. Anul trecut, la această manifestare au participat aproximativ 1000 de studenți.

„Proiectul stârnește interesul studenților în dezvoltarea unei cariere în domeniul tehnic, aceștia având oportunitatea să cunoască direct cerințele angajatorilor și astfel să se pregătească corespunzător pentru viitorul loc de muncă. La rândul lor, companiile participante vor avea ocazia de a purta un dialog deschis cu cei mai buni studenți în vederea unei colaborări ulterioare.” arată organizatorii.

Proiectul științific “Zilele Studentului Electronist” cuprinde prezentări ale companiilor participante la eveniment, teste și interviuri, concursuri (Concursul Național „Laurențiu Turic”, Concursul Național „PCB: Proiectare, Testare și Verificare”, Concursul ElectroStep-Primul Pas în electronică!”), secțiuni utilitare precum „Întocmește CV-ul corect”, workshop-uri și training-uri, „Student pentru o zi”, respectiv întâlnirea Organizației Alumni LS ETC.

„Pe parcursul a cinci zile, companiile își vor desfășura prezentările, vor da teste și interviuri, folosindu-se de orice mijloc propriu sau pus la dispoziție de către organizatori. În cadrul ZSE, vor fi organizate două concursuri naționale, unul pentru studenții din anul I, iar celălalt pentru cei din anii mai mari. Primul concurs va consta în implementarea unui circuit, iar cel de-al doilea va consta în proiectarea, testarea și verificarea unui circuit. De asemenea, va fi organizată competiția  “ElectroStep”, pentru elevii de liceu. O altă activitate importantă va fi organizarea unui training privind elaborarea corectă și concisă a unui CV, care va cuprinde totodată și simularea unui interviu de angajare.” au adăugat  organizatorii.

Reprezentanții Ligii Studenţilor Electronişti au mai precizat că, prin derularea evenimentului “Zilele Studentului Electronist” și-au mai propus atingerea unor obiective precum: realizarea a minimum două colaborări de durată cu firmele participante, obținerea unor noi stagii de practică pentru studenți, precum și posibilitatea de a-și realiza proiectele de diplomă în cadrul companiilor partenere. Alte obiective conexe stabilite de organizatori se referă la realizarea unor vizite la firmele de profil în grupuri organizate de studenți, dar și punerea la dispoziția reprezentanților companiilor a bazei de date cu CV-uri, centralizată după încheierea evenimentului.

„Liga Studenţilor Electronişti este o organizaţie non-guvernamentală, având ca scop promovarea şi apărarea intereselor studenților de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații şi Tehnologia Informației din Iași, dar și implicarea lor în diverse activităţi educaţionale și de voluntariat. Acestea contribuie la dezvoltarea lor socio-profesională şi influenţează pozitiv evoluţia comunităţii din care fac parte”, au adăugat organizatorii proiectului științific.

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*