Inspectorii Primăriei au aplicat amenzi de 40.000 de lei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/12/2017

În urma controalelor efectuate în perioada 27 noiembrie – 8 decembrie 2017 de către Serviciul Corp Control din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, au fost întocmite 23 de procese verbale de contravenţie, aplicându-se amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

Nu mai puţin de 11 amenzi, în sumă de 30.500 de lei, au vizat lipsa autorizaţiilor de funcţionare sau nerespectarea obiectului de activitatea autorizat. Alte 3 amenzi, cu o valoare totală de 1.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea unor somaţii de ridicare a unor autovehicule avariate, abandonate pe domeniul public. O amendă de 2.500 de lei a atras şi staţionarea unui autovehicul de mare tonaj pe domeniul public, în timp ce expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare a fost sancţionată cu două amenzi în sumă de 1.000 de lei.

Alte amenzi au fost aplicate pentru lipsa contractului de folosinţă a domeniului public, nerespectarea unei somaţii de salubrizare a spaţiilor verzi administrate de asociaţiile de proprietari, murdărirea drumurilor publice la ieşirea din şantiere, nerespectarea obligaţiei de salubrizare a unor terenuri (str. I. Bacalu nr. 3, str. Păcurari nr. 22) şi nepredarea amplasamentului la parametrii iniţiali după efectuarea unei lucrări de branşament la reţeaua de gaz (str. Clopotari nr. 38).

De asemenea, inspectorii municipalităţii au emis 16 somaţii pentru ridicarea unor autovehicule avariate şi abandonate pe domeniul public, 3 somaţii pentru prezentarea actelor de funcţionare ale unor agenţi economic, o somaţie pentru salubrizarea unor terenuri virane (bd. Socola nr. 184) şi o somaţie pentru predarea la parametrii iniţiali a unui amplasament afectat de lucrări la reţeaua de apă (bd. Socola nr. 27).

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*