Inspectorii Primăriei i-au amendat pe cei care nu au deszăpezit

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/02/2018

În perioada 22 ianuarie – 2 februarie, inspectorii Serviciului Corp Control Primar au întocmit 65 procese verbale de contravenţie. Amenzile acordate au fost în sumă totală de 28.460 lei.

Cele mai multe amenzi, anume 52, au fost date pentru nerespectarea obligației de degajare a zăpezii din dreptul proprietăților sau a blocurilor administrate. Celelalte amenzi au fost acordate pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare, nerespectarea obiectului de activitate autorizat și lipsa vizei autorizației, vânzarea produselor din tutun sau băuturi alcoolice în spații amplasate pe trotuarele de acces către unitățile de învățământ, expunerea mărfurilor în afara spațiilor de vânzare, lipsa contractului de folosință a domeniului public, lipsa unui grafic de execuție a unei lucrări la rețeaua de apă și lipsa dovezii de achitare a contravalorii refacerii domeniului public urmare unei intervenții la rețeaua de apă.

În aceeaşi perioadă au fost acordate şi 22 somaţii. Cele mai multe, respectiv 9, au fost date pentru prezentarea actelor de funcționare ale agenților economici. Restul au fost emise pentru ridicarea unor autovehicule de tonaj mare sau avariate staționate pe domeniul public, executarea lucrărilor de reparații la fațada unui imobil, înlocuirea unui capac deteriorat (rețea de telecomunicații), refacerea domeniului public afectat de intervenții la rețeaua publică de termoficare și de gaz, precum și pentru respectarea obligațiilor proprietarilor de clădiri monumente istorice.

Comments

comments

Categoria: informatii publice

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*