Inspecţie la comandamentul de iarnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/11/2012

Primarul Gheorghe Nichita a trecut în revistă marţi, 27 noiembrie, parcul de utilaje şi baza comandamentului de iarnă. Şeful oraşului a verificat pregătirea utilajelor şi a stocurilor de antiderapant şi a discutat cu responsabilii comandamentului de iarnă. În acest moment, sunt pregătite 61 de utilaje, cu posibilitatea suplimentării acestora cu încă 27 de autoutilitare. Utilajele sunt destinate atât pentru împrăştierea de antiderapant şi îndepărtarea zăpezii cât şi pentru transportul nămeţilor afară din oraş. În cadrul comandamentului de iarnă vor fi mobilizaţi 120 de muncitori şi şoferi de utilaje, cu echipe de 35 de oameni pe fiecare schimb. Pentru o mai bună organizare, au fost nominalizaţi şefi de trasee care vor urmări acoperirea cu utilaje a zonelor unde vor fi întâmpinate probleme.

Deszăpezire eficientă

„Avem în acest an o organizare şi o pregătire mai bună pentru activitatea de deszăpezire. Am trecut în revistă utilajele care vor interveni pentru a avea garanţia că avem destule echipamente pentru a acţiona pe toate sectoarele din municipiu în cazul ninsorii. Este nevoie de o organizare foarte bună a comandamentului de iarnă şi o colaborare strânsă între Citadin, Salubris şi RATP pentru a avea o utilizare eficientă a resurselor şi a utilajelor”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, la sfârşitul vizitei.

Stocurile de antiderapant sunt, de asemenea, suficiente pentru intervenţiile din această iarnă. În baza Citadin se află 300 de tone antiderapant pregătit pentru intervenţie imediată şi stocuri de sare şi nisip. „Sunt contractele semnate cu furnizorii şi avem cantităţi suficiente pentru următoarea perioadă. Am estimat un necesar de 5.000 tone de sare, dar vom face comenzile în funcţie de situaţia meteo şi de consumul efectiv”, a spus Marius Ionescu, directorul Citadin.

Sprjin de la cetăţeni

Pregătirea intensivă a comandamentului de iarnă nu garantează însă că nu vor exista incidente, spun autorităţile. În primul rând contează ca utilajele să poată interveni imediat pe străzile importante, o problemă în acest sens fiind staţionările autoturismelor pe stradă, dar şi şantierele din oraş. „Nu putem spune că nu vor exista probleme. Avem nevoie de sprijinul cetăţenilor pentru a nu parca autoturismele la marginea trotuarelor. Utilajele trebuie să poată interveni şi vom apela şi la poliţia locală pentru a elibera traseele. Să nu uităm că în acest an avem şantierele în conservare care vor crea dificultăţi în activitatea de deszăpezire”, a mai spus primarul Gheorghe Nichita.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*