Informare privind acţiunile sociale propuse cu ocazia Sărbătorilor de Paşte

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/04/2012

Pe întreg parcursul anului 2011, Primăria Municipiului Iaşi, prin serviciile de specialitate din cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi a continuat monitorizarea situaţiilor de dificultate în care se află familiile şi persoanele singure incluse în sistemul local de asistenţă socială.

Urmare evaluărilor socio-materiale realizate periodic s-a constatat că la nivelul municipiului Iaşi, numărul persoanelor care solicită sprijin pentru depăşirea unor situaţii critice a crescut îngrijorător. În acest sens, un indicator relevant poate fi considerat numărul foarte mare de petiţii înregistrate la sediul Primăriei Iaşi, precum şi al altor instituţii aflate în subordine, în special pentru soluţionarea unor probleme de ordin social.

Având în vedere cele menţionate anterior, precum şi anchetele sociale efectuate la domiciliul petenţilor, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară a identificat anumite categorii de persoane cu risc crescut de marginalizare socială, pentru care îşi propune luarea unor măsuri de sprijin, precum şi acordarea unor ajutoare de urgenţă în bani sau cu titlu de tichete valorice sociale, în temeiul H.C.L. nr. 240/29.07.2011 privind modificarea şi completarea H.C.L. nr.434/2008 privind reglementarea acordării ajutoarelor de urgenţă şi ajutoarelor de înmormântare.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale Primăria Municipiului Iaşi va acorda ajutoare de urgenţă astfel :

1. Carnete cu tichete valorice sociale (carnet cu 5 tichete a câte 10 lei/tichet – 50 lei/carnet)

Beneficiari: Pensionarii cu pensii până la 700 lei (salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată)

Nr. beneficiari: 21.000 pensionari

Locaţie distribuire tichete: Centrele de cartier, Sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară din Şoseaua Naţională (sau “Piramida lui Dubeţ”), Căminul de Pensionari “Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Cantina de Ajutor Social – Sf. Andrei, nr. 70, Centrul de zi “Prichindel” – Str. Plăieşilor, nr. 9.

Începerea distribuirii tichetelor: din 4 aprilie 2012

Condiţii de acordare: cupon pensie, buletin sau carte de identitate.

2. Ajutoare de urgenţă în bani – 100 lei/persoană

Grup ţintă: Persoanele singure

Asistenţii personali

Persoanele cu handicap mediu, grav şi accentuat

Condiţii de acordare: Venitul net pe lună – 700 lei/persoană, cereri depuse până pe data de 05 aprilie 2012, evaluarea solicitărilor prin anchetă socială.

Acordarea ajutoarelor: prin mandate poştale începând cu data de 6 aprilie 2012

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*