A început o nouă ediţie a evenimentului Swimathon

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/03/2018

Ieşenii sunt aşteptaţi să-şi înscrie ideile şi proiectele civice la Swimathon Iaşi, a cărei ediţie se va desfăşura în perioada 15 martie – 18 aprilie.

Cele 6 ediții Swimathon Iași de până acum au reunit 1.245 de înotători și 117 de cauze. Împreună, s-a reușit mobilizarea a peste 730.000 lei. De exemplu, anul trecut, datorită susținerii și implicării participanţilor la Swimathon, Fundația Youth Education Support (YES) a reușit să mobilizeze suma de 4.054,5 lei, pentru proiectul lor „Informație pentru educație”.

În felul acesta, Fundația YES a achiziționat computere pentru 20 de copii proveniți din familii defavorizate, din comunele Cogeasca și Cucuteni, județul Iași.

Swimathon Iași este un eveniment organizat pe platforma unui concurs de înot, care oferă tuturor ieșenilor oportunitatea de a se implica în comunitatea din care fac parte, susținând într-un mod simplu și inedit, proiectele locale. Swimathon Iaşi este organizat din dorinţa Fundaţiei Comunitare Iaşi de a încuraja iniţiativa şi spiritul comunitar local. Swimathon este un mecanism de fundraising, prin care ieșenii participă la implementarea proiectelor inițiate de ieșeni. Arată ca o competiție de înot, dar este un prilej de participare și auto-determinare. Ieșenii activi își creează ei înșiși realitatea. Nu vine realitatea peste ei, vin ei, cu ideile și nevoile lor, în realitate. Proiectele personale devin realitatea tuturor. Într-o primă etapă, organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă vor înscrie cauzele și proiectele pe care doresc să le susțină. Mai apoi, se formează echipele care în ziua evenimentului vor înota, timp de 50 de minute, cât pot ei de mult pentru cauza cea mai dragă lor. Ultima etapă e cea de înscriere a susținătorilor. Atunci, fiecare ieşean va putea încuraja echipa favorită oferind fie o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de aceasta, fie o sumă fixă.

 

 

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*