A început consultarea publică privind bugetul local pe anul 2018

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/11/2017

Luni, 27 noiembrie, este prima zi de consultare publică privind proiectul bugetului municipiului Iași pentru anul 2018. Primarul Mihai Chirica a anunțat că ieșenii vor putea completa 5.000 de chestionare în acest sens, care pot fi găsite la Centrul de Informații pentru Cetățeni și la cele cinci centre de cartier.

„De trei ani avem o nouă filosofie în abordarea relațiilor dintre municipalitate și comunitate: Primăria nu conduce Iașul și pe ieșeni, ci Primăria slujește ieșenii și orașul. Consider foarte importantă deschiderea și transparența în activitatea administrației și am mizat pe dezbatere, dialog, comunicare și colaborare cu ieșenii. Pentru al treilea an consecutiv vom consulta ieșenii atât înainte de elaborarea proiectului bugetului, cât și după prezentarea sa publică, în vederea rafinării acestuia și completării cu propunerile venite de la ieșeni. După publicarea proiectului bugetului pe site-ul Primăriei, în jurul datei de 15 decembrie, vom organiza mai multe ședințe de dezbatere publică și consultări cu ieșenii, mediul de afaceri, universitățile și organizațiile neguvernamentale”, a declarat Mihai Chirica astăzi, într-o conferință de presă.

Propunerile vor fi centralizate, iar ideile vor fi analizate și incluse în proiectul bugetului municipiului Iași, care va fi supus dezbaterii publice spre mijlocul lunii decembrie a acestui an. Pe lângă completarea acestui chestionar, până pe 15 decembrie 2017, ieșenii pot trimite și în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pe adresa Primăria Municipiului Iaşi, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 11, Iaşi, cod 700064, sau pe e-mail, la adresa informatii@primaria-iasi.ro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*