Începe stabilirea calendarului de evenimente din cadrul programului „Iași – Capitala Tineretului din România”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/02/2019

Săptămâna aceasta au avut loc o serie de întâlniri destinate conturării programului „Iași – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020”. Astfel, la sediul și cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, au avut loc patru astfel de întrevederi. Luni a fost întâlnirea cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale de tineret, marți cu cei ai companiilor private, miercuri cu cei din conducerea instituțiilor educaționale, iar vineri cu cei din conducerea instituțiilor de cultură.

„Împreună cu municipalitatea am decis organizarea acestor întrevederi, ele fiind necesare conturării unei direcții comune de acțiune în ceea ce privește programul «Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020». Prima întâlnire am avut-o cu președinții organizațiilor de tineret. Am dorit să ne asigurăm că toți tinerii vor afla și că doresc să se implice în acest proiect. Totodată, domnul primar Mihai Chirica i-a informat cu privire la posibilitatea implicării în acțiunile dedicate vizitei Sanctității Sale Papa Francisc la Iași, eveniment care va avea loc pe 1 iunie. De asemenea, reprezentanții companiilor s-au arătat interesați de proiect, exprimându-și dorința de a deveni ambasadori ai programului. Aceeași deschidere au avut-o și reprezentanții mediilor educațional și cultural”, a declarat Mircea Meriacri, coordonatorul programului ICTR.

 

Pentru grupul de lucru ICTR va urma o perioadă în care va promova programul rISeUp, cel care a stat la baza candidaturii Iașului la titlul de Capitala Tineretului din România și grație căruia a câștigat. Caravana, care va avea loc în perioada 3 – 10 martie, va presupune întâlniri cu tinerii, mediul educațional și cultural, precum și autoritățile în special din orașele care au deținut titlul de Capitala a Tineretului din România.

Programul ICTR va începe pe 2 mai 2019 şi se va termina pe 1 mai 2020.

Despre Capitala Tineretului din România

Începând din 2016, în fiecare an un oraş din România primeşte, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România şi este sprijinit financiar, respectiv prin formare şi consultanţă, în pregătirea şi implementarea iniţiativelor din dosarul de candidatură. Capitala Tineretului din România, care funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, este cel mai ambiţios program naţional destinat tinerilor, pentru că pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele româneşti, în general, şi pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special.

În cadrul programului, autorităţile locale colaborează cu organizaţiile neguvernamentale de şi pentru tineret şi cu mediul privat şi îi pun pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană. Titlul a fost acordat de Guvernanţa Programului Capitala Tineretului din România formată din Consiliul Tineretului din România, Grupul PONT, Federaţia Tinerilor din Cluj şi Banca Comercială Română, care este și co-finanţatorul programului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*