Începe construirea blocurilor din Grădinari pentru tinerii specialiști din Sănătate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/06/2018

Primăria Municipiului Iași continuă programul general de ridicare a locuințelor sociale și pentru tineri specialiști în zona Grădinari, unde își vor face loc 16 tronsoane de bloc cu un număr total de 288 de apartamente. Potrivit documentaţiei tehnice, valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 66 milioane lei, abordarea fiind etapizată și cu fonduri de la bugetul local.

O primă etapă a programului vizează blocurile pentru tinerii specialiști din Sănătate, destinate închirierii, în zona Grădinari A din bulevardul Chimiei nr.75-77-79-81, unde vor fi construite 72 de apartamente. La sfârșitul anului trecut, la licitația pentru proiectarea și executarea lucrărilor de construcție drept câștigătoare a fost desemnată asocierea ElitConstruct SRL – Artehnis SRL. Valoarea contractului este de 8.849.315 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni, din care șase luni reprezintă timpul de realizare a proiectării, iar celelalte 24 de luni – execuția propriu zisă a lucrărilor. Artehnis SRL a finalizat zilele trecute proiectarea blocurilor, astfel încât se pregătește începerea lucrărilor de construire.

În ședința ordinară a Consiliului Local din 30 mai, aleșii locali au votat un Plan Urbanistic Zonal pentru bulevardul Metalurgiei și strada Grădinari, nr. 59-73, aferent construirii de locuințe colective. Documentul se referă la o suprafaţă a terenului studiat de 25.800 de metri pătrați, blocurile de locuințe urmând a respecta un regim de înălțime de S+P+3E+M.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*