Încă nouă autobuze noi vor ajunge la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/10/2017

Programul de livrare a celor 88 de autobuze noi Isuzu Citiport continuă. În zilele următoare la Iași vor ajunge încă nouă astfel de autobuze.

„Săptămâna aceasta lucrăm la înmatricularea a încă nouă autobuze Isuzu Citiport, iar acestea vor fi scoase la stradă la începutul săptămânii viitoare. Noile mijloace de transport public vor intra în circulație pe toate traseele Companiei de Transport Public imediat ce vor fi livrate. Până la sfârșitul anului vom ajunge la 60 de unități, iar în primul trimestru al anului viitor vor veni și restul până la 88. Împreună cu cele 12 autobuze noi cumpărate anul trecut, cele 88 de autobuze Anadolu Isuzu Citiport vor forma un parc auto de 100 de autobuze noi, de ultimă generație, minim poluante și ultra performante”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Lotul de 88 de autobuze este achiziționat de municipalitate printr-un credit BERD în valoare de 15 milioane de euro.

Edilul a mai anunțat că și cele 11 tramvaie pe care Compania de Transport Public (CTP) le-a achiziţionat din Germania vor ajunge la Iaşi după 15 noiembrie. Costurile pentru achiziţia şi transportul a 11 tramvaie ajung, în total, la 525.000 euro. Acestea sunt vagoane construite în perioada 1990-1991, dar au fost modernizate în 2014. Planul Primăriei este ca în 2018 să cumpere încă nouă tramvaie, cinci M8C şi patru M6D.

Despre noile autobuze

Autobuzele furnizate de Anadolu Isuzu sunt echipate cu motor Euro 6 clasa C, cea mai performantă tehnologie ecologică existentă la nivel european în ceea ce privește autovehiculele clasice. Fiecare autobuz oferă condiţiile maxime de climatizare, atât pe timp de vară, cât şi de iarnă. Mijloacele de transport asigură condiţii optime de acces pentru persoanele cu dizabilităţi și sunt echipate şi cu un sistem de supraveghere video în interior şi exterior. Ca noutate pentru Iaşi, noile autobuze sunt echipate cu un sistem de numărare a pasagerilor. Astfel, vor putea fi cunoscute cu exactitate fluxurile de călători care utilizează acest mijloc de transport în comun.

Interiorul noilor autobuze Isuzu va fi decorat cu o galerie cu rol cultural-educativ. Aceasta este alcătuită din fotografii și citate reprezentative ale personalităților politice din perioada 1916 – 1918, atunci când Iașul a fost capitală de război a României. Formată din șapte tablouri sugestive, galeria include portretele Regelui Ferdinand, Reginei Maria, primarului Gheorghe Mârzescu, premierului Ion I. C. Brătianu, generalului francez Henri Mathias Berthelot și savantului și omului politic Nicolae Iorga. Autobuzele au fost personalizate pe exterior cu logoul Centenarului Iași – Capitala Renașterii Naționale.

Cele 100 de autobuze nou cumpărate (4 Isuzu Citiport în 2016, 8 Eurobus Diamond în 2016 și 88 Isuzu Citiport în 2017 și 2018) vor primi numere de parc de la 1918 la 2018 pentru a marca împlinirea unui veac de la Marea Unire. Galeria a fost realizată de Asociația Tramclub Iași, la inițiativa CTP.

 

Comments

comments

Categoria: investitii,RATP

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*