Încă 4 blocuri din Iaşi vor fi reabilitate termic

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/07/2010

În total, lucrările de reabilitare termică presupun investiţii de aproximativ 4 milioane lei, din care jumătate ar urma să vină de la bugetul central.

Consilierii locali municipali au aprobat, în şedinţa din 28 iulie 2010, indicatorii tehnico-economici privind reabilitarea termică a 4 blocuri din Iaşi. Este vorba de blocurile X6. X7 şi X10 din str. Piaţa Voievozilor nr. 12 şi blocul 305 de pe str. Eternitate nr. 1.

Lucrările de reabilitare presupun, printre altele, termoizolarea pereţilor exteriori cu polistiren expandat de 10cm, schimbarea tâmplăriei de lemn, acolo unde este cazul, cu tâmplărie PVC cu geam termoizolant, hidro şi termoizolarea terasei, izolarea termică a pereţilor interiori pe casa scării, termoizolarea planşeului peste subsol, înlocuirea ţevilor uzate de distribuţie pentru încălzire şi apă caldă, spălarea corpurilor de încălzire, refacerea trotuarelor din perimetru.

Conform proiectelor de hotărâre, durata de execuţie a lucrărilor va fi de 4 luni pentru toate  cele 4 blocuri.

Comments

comments1 Comentariu

 1. Anton

  REABILITARI BLOCURI.

  Ba fratilor astea nu sint reabilitari de blocuri in romania, sint lucruri tiganesti ,mizerie , batjocore, lucrari fara responsabilitate. Reabilitare-a unui bloc este costisitoare, si pentru acest lucru, licitatile ar trebui sa ceara societatilor de constructi, garanti prin ASIGURARI DECENALE pentru fiecare lucrare executata ( hidroizolati, termoizoalti, timplari, tencueli, vopsele , zidari ..etc).Dupa executia lucrarilor daca sint pagube materiale pe o durata de 10 anii…ASIGURAREA despagubeste clientul si pedepseste constructorul.

  Sint responsabilul unei societati de constructie in Franta ce executam reabilitari blocuri.
  Fara ASIGURARE DECENALA e ca si cum ai lucra la negru, si nu ai dreptul sa executi lucrari de constructi. De aceia toate Societatile de Constructi sint obligate prin lege sa detina o ASIGURARE DECENALA pentru fiecare domeniul de constructie (zidari , vopsele, izolati ,electricitate ..etc). Asigurarea garanteaza executia lucrari , obliga constructorul sa execute lucrari cu materiale de calitate si omologate, respectarea legislatiilor de lucru ..etc.

  Societaea noastra ofera pentru Romania executi de reabilitari blocuri garantate prin ASIGURARI DECENALE de agentia de asigurari AXA IARD FRANCE.

  Pentru detali s-au un deviz gratui contact societatea de constructie IBT,
  E-mail ibtimus@yahoo.fr
*