În trei săptămâni, DAC a primit 3.686 cereri pentru ajutoarele de încălzire

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/11/2013

Peste 3.500 de cereri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire au ajuns pe adresa Direcţiei de Asistenţă Comunitară. Acestea au fost colectate din 16 octombrie şi până în această săptămână. Ieşenii care vor să beneficieze de aceste ajutoare începând chiar din noiembrie, mai au timp până pe 20. Până pe 6 noiembrie, personalul DAC a împărţit aproximativ 19.000 formulare pentru încălzirea locuinţei pentru cele patru forme de ajutoare (termic centralizat, gaz metan, electric şi combustibili solizi sau lemne).

Termenul pentru noiembrie: 20 a lunii

Astfel, potrivit unei prime centralizări, din cele 19.000 de formulare împăţite, 3.686 s-au întors deja completate:

  • 1.400 cereri pentru încălzirea locuinţei cu agent termic în sistem centralizat, de la beneficiarii de contracte individuale, precum şi de la un număr de 20 asociaţii;
  • 88 cereri pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, pentru care au fost efectuate deja 40 de anchete sociale;
  • 348 cereri pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu lemne;
  • 1.850 cereri pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaz metan.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 20 noiembrie, pentru a se stabili dreptul începând chiar din această lună. Pentru cererile depuse după această dată dreptul se stabileşte cu luna decembrie.

După stabilirea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, beneficiarii au obligaţia de a anunţa orice modificare privind componenţa familiei sau a veniturilor prin depunerea actelor doveditoare şi a unei noi cereri şi declaraţii pe proprie răspundere.

DAC01_intActele se primesc la sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară din strada Mitropolit Varlaam nr.54

Limitele de venit

Ajutorul se acordă numai pentru un singur sistem de încălzire şi anume cel principal. Limitele de venituri pentru acordarea ajutoarelor sunt:

  • Pentru utilizarea agentului termic: 0 – 786 lei/membru de familie pentru familiile care utilizează agent termic în sistem centralizat;
  • 0 – 1.082 lei pentru persoana singură care utilizează agent termic în sistem centralizat.

Compensaţia se acordă prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, în funcţie de venitul mediu pe membru de familie sau persoană singură. Pentru utilizarea de energie electrică, gaz metan, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri limitele de venituri sunt între 0 şi 615 lei pe membru de familie. Compensarea se acordă în sumă fixă, dar nu mai mult decât consumul efectiv calculat de furnizor, în funcţie de venitul net pe membru de familie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*