În Copou, pista pentru biciclişti a fost vopsită în roşu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/09/2013

 

Culoarul special destinat bicicliştilor, situat pe bulevardul Carol, a fost vopsit în întregime zilele trecute, încheindu-se astfel procesul amenajării sale. Oficialii Primăriei au ales ca pista să fie vopsită în întregime în roşu.

pista copou 01

Pista din Copou face legătura între Rond Agronomie şi Fundaţie, aflându-se pe partea dreaptă a sensului de mers către Agronomie

Trasee europene

Pista de biciclişti din Copou face parte din proiectul european „Dezvoltarea reţelei rutiere în zona culturală, istorică şi turistică a Municipiului Iaşi” care prevede atât asfaltarea principalelor străzi din Copou, Anastasie Panu, Sărărie, Palat, cât şi construcţia de piste pe străzile modernizate.

Cea din Copou face legătura între Rond Agronomie şi Fundaţie, aflându-se pe partea dreaptă a sensului de mers către Agronomie. Spre deosebire de pista de pe Splai Bahlui, amenajată cu pavele, la construcţia celei din Copou s-a utilizat un bitum special. Ambele sunt amplasate în zone foarte frecventate de tineri, fapt ce le sporeşte considerabil gradul de utilizare.

 

Noi piste pentru biciclişti

Prin finalizarea pistei din dealul Copoului se întregeşte marele tronson destinat bicicliştilor ce începe în Tudor Vladimirescu şi trece prin Târgu Cucu, bulevardul Independenţei, Piaţa Mihai Eminescu, parcurgând o distanţă de aproximativ 15 kilometri. Planurile municipalităţii în privinţa dezvoltării de facilităţi rutiere pentru biciclişti nu se încheie aici. Prin demararea noului proiect european Axa Sud (modernizarea zonei Podu Roş – CUG) se vor realiza alţi 4 kilometri de piste pentru biciclete în cadrul unui proiect gigant de 20 de milioane de euro ce mai presupune înlocuirea a 8 kilometri linie simplă de tramvai, reabilitarea reţelei stradale pe o suprafaţă de 66.000 metri pătraţi, modernizarea trotuarelor pe 30.000 metri pătraţi.

……………

Iaşi, oraş al bicicliştilor

Preocuparea municipalităţii ieşene pentru amatorii de plimbări cu bicicleta s-a manifestat tot mai pregnant în ultimii ani. În 2010, parteneriatul dintre Primărie şi o puternică instituţie financiară a dus la concretizarea proiectului I’Velo, prin intermediul căruia ieşenii au acces gratuit la utilizarea a 50 de biciclete. De asemenea, în perioada 1 – 31 mai 2012, municipalitatea a organizat competiţia European Cycling Challenge (ECC), în care Iaşul a participat alături de alte oraşe europene la o întrecere între biciclişti.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Stefan M

    Cum se asigura continuitatea pistei de biciclete din Tudor, care se termina brusc intr-o terasa din Bucsinescu si Tg. Cucu? Intre Bucsinescu si dincolo de Hotel Europa(Elena Domna), nu s-a facut abolsut nimic, nici macar niste rampe care sa permita coborarea de pe borduri.
*