Impozitele pentru 2016 rămân la acelaşi nivel

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/11/2015

Consiliul Local va dezbate în şedinţa extraordinară de marţi, 10 noiembrie proiectul de stabilire a taxelor şi impozitelor locale pentru anul viitor.

Proiectul municipalităţii prevede ca taxele şi impozitele să fie păstrate la nivelul celor de anul acesta, fără majorări. Taxele şi impozitele la bugetul local vor fi stabilite în şedinţa extraordinară a Consiliului Local programată marţi, 10 noiembrie. Actul normativ trebuie avizat de legislativul local în urma apariţiei noului Cod Fiscal, de la adoptarea căruia, în termen de 60 de zile, trebuie stabilite taxele şi impozitele locale.

chirica_2„Taxele locale pentru anul 2016 nu vor fi majorate faţă de nivelul din acest an. Vestea bună este vom micşora impozitul pe locuinţe pentru persoanele fizice cu o diminuare de la 0,1 %  la 0,08 %. Asta, în vederea stimulării plăţii acestor taxe în cuantumul lor total”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Edilul a mai precizat că o parte din observaţiile consilierilor locali la proiectul de taxe i impozite au fost preluate în proiectul ce va fi supus dezbaterii. Este vorba de facilităţi  fiscale la plata impozitului pe clădiri pe o schemă locală de ajutor de minimis care vizează tinerii care încep o afacere. Schema de ajutor de stat va fi definitivată după apariţia normelor metodologice de aplicare a codului fiscal. De asemenea, este inclusă o procedură de scutiri şi reduceri de impozit pentru clădirile ce au beneficiat de reabilitare termică. Pe de altă parte, proiectul a fost completat cu propunerea Uniunii Arhitecţilor din România, care prevede supraimpozitarea clădirilor neîngrijite, monumente de patrimoniu lăsate în paragină.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*