Importante proiecte edilitare, autorizate pentru construire

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/11/2018

Primăria Municipiului Iași a emis în luna octombrie mai multe autorizații de construire și certificate de urbanism necesare demararării unor proiecte importante de infrastructură rutieră sau pietonală.

Astfel, o primă investiție care a primit autorizația de construire este podul cu patru benzi carosabile din str. Sarmisegetuza, în zona Ștrandului Municipal. Pe 5 octombrie a avut loc semnarea contractului de lucrări pentru construirea acestui obiectiv cu firma SC Geiger Transilvania SRL, cea care a câștigat licitația cu o ofertă financiară de 6.538.550,80 lei, fără TVA (7.780.875,45 lei, cu TVA). Podul urmează să facă legătura dintre strada Sarmisegetuza, în dreptul intersecţiei Zimbru, şi stradela Sofia Nădejde din Cicoarei, peste Bahlui. Proiectul tehnic prevede execuţia unui pod din beton armat cu lungimea totală de 60,7 metri, cu trei deschideri. Acesta va avea o lăţime de 19,4 metri, din care 14,8 metri – patru benzi carosabile, iar 1,5 metri – trotuare şi un spaţiu de siguranţă.

Tot în cadrul programul general de regenerare, civilizare și integrare urbană a zonei Cicoarei, municipalitatea ieșeană a eliberat autorizația de construire pentru construirea canalului de evacuare a apei pluviale în zona Cicoare. Pe 29 octombrie primarul Mihai Chirica a semnat contractul pentru implementarea acestor lucrări cu SC Construcții Feroviare Drumuri Poduri SA, cea care a câștigat licitația cu o ofertă de 842.429 lei, cu TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data semnării contractului.

Autorizații de construire pentru modernizarea unor străzi și a locurilor de joacă pentru copii

Autorizații de construire au primit și lucrările de modernizare a străzilor Transilvaniei și Olteniei, pachet din care face parte și strada Semănătorului. Contractul de execuție a lucrărilor a fost câștigat în luna octombrie de asocierea SC Mecon Iași SRL – SC Conest SA, cu o ofertă financiară de 2.194.365,98 lei, fără TVA (2.611.295,51 lei, cu TVA). Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la data semnării contractului.

Autorizate au fost și lucrările de modernizare a șase locuri de joacă pentru copii din mai multe zone ale orașului, acestea fiind incluse într-un nou „pachet”, de 21 de spații, care vor fi modenizate în 2019: str.-la Canta nr.15, str.-la Canta nr. 3-5, str. Libertății, Calea Galata nr. 15, str. Mr. Popescu Eremia nr.17 și str. Clopotari.

În altă ordine de idei, certificate de urbanism au fost eliberate pentru obiective de investiții precum: Lucrări de reabilitare și modernizare secție ATI și bloc operator pentru transplant din cadrul Spitalului Clinic „C. I. Parhon”, Demolare clădire situată pe terenul din șos. Albinet nr.2, teren alocat proiectului „Reabilitare și modernizare Zona de agrement C.A.Rosetti”; Realizare incintă în vederea execuției obiectivului „Amenajare Ruinele Curții Domnești, punct muzeal și functiuni complementare; Consolidare Corp Școala Gimnazială „Mihai Codreanu”.

De asemenea, au primit certificate de urbanism și două din cele șapte proiecte care au primit cofinanțare din partea Ministerului Culturii în cadrul Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iași, anume Restaurarea mormintelor din Cimitirul Eternitatea ale medicilor ieşeni căzuţi în Primul Război Mondial (150.000 de lei), respectiv Reabilitarea Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Galata (2.000.000 de lei).

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*