Impactul clădirilor verzi asupra comunităților urbane, analizat în cadrul unui eveniment organizat de Fab Lab şi Romania Green Building Council

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/02/2018

Fab Lab Iași va găzdui marţi, 13 februarie, de la ora 18.00, un eveniment ce are în prim-plan domeniul clădirilor verzi, a certificărilor internaționale și naționale precum LEED, BREEAM, GREEN HOMES cu focus pe impactul de mediu.

Evenimentul va fi susținut de Elena Rastei care este coordonatorul tehnic pentru certificarea națională GREEN HOMES in cadrul careia au fost certificate sau sunt in curs de certificare peste 5800 de locuinte.

Manifestarea este organizată de Fab Lab şi RoGBC, asociație non-profit, apolitică formată din organizații active în toată țara care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică pe durata ciclului de viață a unei cladiri – de la faza de design până la operare și deconstruire.

Un punct important al acestui eveniment este impactul de mediu, economic și social, respective beneficiile ce pot fi aduse pentru ocupanți și a comunității urbane.

Elena Rastei, specialist în sustenabilitate și activist de mediu cu peste 8 ani de experiență în obținerea sistemelor de certificare pentru clădiri verzi, atât la nivel national cât și international precum LEED, BREEAM va fi moderatorul evenimentului. Elena este autor al mai multor articole si ghiduri pe tematica “clădirilor verzi”, gestionarea durabilă a deșeurilor, economie circulara și energie curata; a conferențiat doi ani în cadrul programului postuniversitar de “Urbanism Sustenabil”, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; a participat ca organizator și conferențiar la o serie de evenimente pe teme precum economia circulară, biodeșeuri, energie, minerit urban și biomimetica. Studiile sale includ programe masterale interdisciplinare în protecția mediului, inginerie și arhitectură.

În Iași, acest eveniment are ca și scop cresterea gradului de competență în domeniul construcțiilor verzi a celor care activează în domeniul constructiilor și care doresc să se implice activ in transformarea sustenabila a mediului construit prin obținerea certificărilor naționale și internaționale precum GREEN HOMES, LEED, BREEAM pentru clădirile din Iași.

 

 

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*